Србија

ОТКРИВЕН НОВИ ДЕТАЉ ИЗ ИСТРАГЕ БРУТАЛНОГ УБИСТВА ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ: Мењачница се никада се није водила на Горана, ево ко је био власник

Инспектори који раде на решавању убиства трочлане породице Ђокић из Алексинца чешљају и њихову имовину, а током истраге дошло се до података да се мењачница у Алексинцу, чији је власник био убијени Горан Ђокић (57), уопште не води на њега!

Како сазнајемо, у Агенцији за привредне регистре као власник мењачнице „Лики“ уписана је Гордана Ђокић (56), Горанова супруга, која је ликвидирана заједно са њим и њиховом ћерком Лидијом (25).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Горан Ђокић је годинама држао мењачницу „Лики“, названу по ћерки Лидији, а прича се и да је био први приватни мењач у Алексинцу. Међутим, истрага злочина показала је да он ову фирму није отворио на себе – прича извор:

Радник

– Наиме, мењачница се од 2001. до 2008. године водила на његовог радника З. С., иначе кума Горановог брата, а касније је преведена на Горданино име. Ово је заинтригирало истражитеље, те се проверава због чега је Горан фирму отварао на туђа имена.

Како објашњава, ово није усамљен случај, нити је необично да је у папирима један власник, а у реалности други, али због развоја догађаја истражитељи ништа не препуштају случају и све мора бити детаљно истражено.

– У Србији се неретко дешава да се фирме отварају на друга имена, некад из потпуно баналних разлога, неко, например не жели да буде означен као власник. Други разлог је страх од мењачких послова, да уколико нешто крене по злу, не одговара – прича наш извор:

– Трећа могућност је да је објекат отворен ортачки, односно да је неко други уложио новац, или да се пак ради о прљавом новцу, стеченом на нелегалан начин, који је сада уведен у легалне токове.

Мистерија

Према досадашњим информацијама из истраге, сумња се да је Ђокиће типовао и убио неко ко их је познавао.

– Породица је сигурно пре злочина праћена. Убицама је посао олакшало и то што је Горан имао готово војничку дисциплину, односно, кретао се по тачно устаљеном распореду и увек по истим местима – додаје саговорник. – Ипак, мистерија је како су они отишли до њива. Претпоставља се да су на путу срели некога кога су добро познавали и пустили га у ауто.

 

 

 

 

 

 

Извор:Курир.рс