Србија

ОВАКО ЈЕ ПОЛИЦИЈА ОТКРИЛА ЏОНИЋА: Горан је направио фаталну грешку, која га је одала

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Џонић који је ухапшен под сумњом да је са двојицом синова и још двојицом мештана Моравца учествовао у тешком убиству Горана, Гордане и Лидије Ђокић, откривен је након што га је препознао један од мештана код којег је био да му направи пригушивач за пиштољ правдајући се да се ради о неком делу за пољопривредну машину, пише Блиц.

Према сазнањима нашег листа, мајстору ни на крај памети није пало за шта би могла да се користи метална цевка тачно прописаних димензија са навојем на врху од изузетног чврстог материјала, јер је Џонић код њега био око месец, до месец и по дана пре злочина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Након што је откривено монструозно убиство и након што су медији почели да извештавају, у јавности су се нашле многе информације везано за овај случај. Једна од њих била је и да се пуцњи нису чули јер је убица користио пригушивач. У том тренутку, мајстору који је изузетно поштен и вредан човек синуло је да провери који је то метални део који је правио Горану Џонићу пре месец до месец и по дана пре убиства. Након што је урадио Гугл претрагу после само три, четири резултата, након уношења тражених параметара цеви које је направио мајстор се следио видевши да тај део за који му је представио за пољопривредну машину, заправо представља пригушивач – каже за „Блиц“ један од мештана.

После непроспаване ноћи мајстор је зором одмах отишао у полицију и испричао све што зна о том случају пре свега да га не би неко касније доводио у везу са нечим.

– Он је полицајцима испричао шта је од њега захтевано да се направи, да се ради о металном делу који на одређеном месту треба да има навој, тачне дебљине зидова и дужине цеви и да он није ни сумњао да се ради о неком делу, јер велики број мештана свакодневно долази код њега да би им направио делове за тракторе, фрезе, комбајне и друге пољопривредне машине које су се оштетиле.

Када су погледали димензије цеви, схватили су да она одговара пригушивачу за модел пиштоља којим су, како се у том тренутку сумњало на основу пронађених чаура, лидквидирани Ђокићи. Када су питали ко је тај човек који је од њега затражио да му направи тај део мајстор је рекао да је рекао да се ради о Горану Џонићу, каже наш извор.

Након овог сазнања, клупко монструозног злочина почело је да се одмотава.

Џонић је ухапшен, а на имању његовог сина у селу Моравац, пронађено је 43.000 евра које су биле закопане у корену шљиве у воћњаку, а које су, како се сумња, припадале убијеном Ђокићу.

Како је Блиц писао, Џонић у својој одбрани покушава да пребаци одговорност на Констадина и Константина Милошевића, познатије као браћа Јојке, који су наводно по његовим речима били директни извршиоци, али постојање оваквих доказа поткопава његову верзију приче.

Полиција интензивно ради на расветљавању свих околности овог случаја и утврђивању свих особа које су на неки начин могле бити повезане са овим делом.

Осим Џонића и двојице мештана које је он именовао као саучеснике, након саслушања у тужилаштву одређен је притвор и Џонићевим синовима Милану и Стефану како би се утврдило имају ли везе са планирањем злочина и да ли су након убиства били упознати са очевом улогом у њему будући да за кобну ноћ имају алиби да су били на својим радним местима.

Извор: Блиц