Србија

Ово нико није очекивао! ДОКТОР КОН ПОНОВО ПОМЕНУО НЕСТОРОВИЋА: Неће му се свидети шта је имао да каже

Еидемиолог и члан Кризног штаба Владе Републике Србије за борбу против заразне болести ковид-19 др Предраг Кон рекао је да је потпуно јасно да повећање ковид капацитета услед повећаног броја инфицираних успорава лечење пацијената који болују од хроничних или других обољења.

– Морам да објасним да је медицински део Кризног штаба написао оно што предлаже зато што ситуација тражи нешто што подразумева нагло пресецање исте. Међутим, то би био само предах, то би успорило овакво заражавање и дало неку могућност и додатно време за спровођење вакцинације – наводи Кон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже, основна мера је управо убрзано споровођење вакцинације становника.

– Вакцинација иде прилично споро. Нама треба месец дана да дижемо имунизацију за један посто што би требало да радимо на дневном нивоу – наводи Кон.

Према његовим речима, на сваком кораку су видљиве опструкције вакцинације.

– То је почело од приче да је обавезно вакцинисање здравствених радника и одређених служби противуставно. Ми имамо Закон о заштити становништва од заразних болести где је то јасно дефинисано и одобрено. У оквиру људских права постоје правници који се томе опиру, и искрено да вам кажем то је нешто што не можете ни да дефинишете – рекао је он и додао:

– Људе збуњује то што професор Несторовић прича. Покушавам и њега да разумем, али је немогуће у оваквим ситуацијама слати тако контрадикторне поруке када се у читавом свету јасно види да вакцина свој посао одрађује. Без вакцине ми бисмо имали више десетина пута умрлих на глобалном нивоу – упозорио је Кон.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Пинк.рс