Спорт

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Премијер Аустралије се обратио Новаку Ђоковићу: Ове речи би могле да промене тениску историју!

Власти аустралијске државе Викторије, чији је главни град Мелбурн, донеле су одлуку да сви домаћи спортисти који се такмиче на њиховом подручју морају да приме две дозе вакцине против корона вируса.

За сада је одлука таква да само спортисти из Викторије морају да буду вакцинисани, али постоји могућност и да се уведе обавезна вакцина за све спортисте који долазе из иностранства. То значи да би турнир могли да играју само вакцинисани тенисери, а према незваничним информацијама најмање четири играча из ТОП10 нису.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Откако се повела ова тема новинари су највише причали о Новаку Ђоковићу, пошто је он одлучио да задржи за себе информацију о томе да ли је вакцинисан. Док се директор тунира Крејг Тили бори са властима да не уводе драстичне мере, премијер те државе је изјавио да неће бити попуштања ни за кога.

– Гренд слем титуле вас неће заштитити. Једино што ће вас заштитити је да имате доказе о првој и другој дози вакцине – објаснио је Данијел Ендрјуз и додао да је причао са премијером Аустралије и додао да ће, за сада, право на улазак у земљу ипак имати спортисти који су аустралијски држављани.

Ако се наш тенисер одлучи да пропусти ово такмичење, пропустиће прилику да његовим освајањем прескочи Федерера и Надала по броју освојених гренд слем титула.

Аустралија је и прошли пут имала тврд став и играчи су морали да буду у двонедељном карантину и био им је забрањен излазак, осим одласка на тренинге и због тога су се многи тенисери жалили и једва су дочекали крај Аустралијан опена.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс