Србија

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Вучић открио: После мог питања приштинском премијеру Куртију, Макрону је све било јасно!

Председник је најпре изјавио да након целодневних састанака задовољан чињеницом да су председници и премијери ЕУ 4 сата са нама разговарали о будућности Западног Балкана

Самит у Словенији окупио шефове држава или влада чланица ЕУ и лидере Западног Балкана, међу којима је и председник Србије Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Вучић се након самита обратио присутним новинарама где је говорио о проширењу, дијалогу Београда и Приштине, као и о енергетици која је проблем у читавој Европској унији.

Председник је најпре изјавио да након целодневних састанака задовољан чињеницом да су председници и премијери ЕУ 4 сата са нама разговарали о будућности Западног Балкана.

– На моје једно питање приштинском премијеру, Макрону је све било јасно. Настао је мук. Велико питање енергетика је покренуто, морамо да размишљамо о томе. Глава ме боли, са муком сам размишљао о томе. Милион састанака ме чека, ово постаје лудило неконтролисано. И ако буде за степен хладније, бићу ја крив. Док смо на европском путу, морамо да водимо рачуна о себи – рекао је Вучић.

– Захвалио сам се у име Србије на бројним инвестицијама и новцу који улажу у нашу земљу – рекао је Вучић.

– Оно што је за Србију значајно, то је да смо могли да видимо које земље желе брже проширење, а које су већи скиптици. Мислим да смо себе представили на добар начин и верујем да своју позицију можемо да поравимо у ЕУ. Дуго сам јутрос разговарао и Грчка ће наставити да подржава територијални интегритет Србије и то је важна вест – рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс