Свет

По закону! ОДБАЧЕН ЗАХТЕВ ЗА УКИДАЊЕ КОВИД ПРОПУСНИЦА: Не представљају кршење људских права!

Холандски суд одбацио је данас позив да укине „корона пропусницу“, потребну за улазак у ресторане, барове, музеје, позоришта и друга јавна места у Холандији.

Суд у Хагу је саопштио да влада има право да тражи доказ о вакцинацији против ковид-19 или недавни негативан тест на корона вирус како би ограничила ширење инфекција, пошто су прошлог месеца укинуте још неке епидемиолошке мере социјалног дистанцирања, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наведено је да је влада аргументовано образложила да невакцинисани људи имају већи ризик од инфекције корона вирусом и могућност да заразе друге, а суд је одбацио тврдње да су правила дискриминаторна према онима који не желе или не могу да се вакцинишу.

Влада је увела корона пропуснице крајем прошлог месеца за јавна окупљања, упркос снажном противљењу у парламенту, пошто је премијер Марк Руте нагласио да је то потребно за спречавање новог таласа инфекција, а приступ радним местима не потпада под ову меру.

Седмодневна инциденција инфекција до јуче у Холандији порасла је за два одсто, и тренутно износе 72 на 100.000 становника, док је број нових ковид пацијената у болницама остао стабилан, на најнижем нивоу у односу на раније месеце.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг