Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ: Невакцинисани не могу да купе храну! Следи незамислив хаос

Следећи степен корона фашизма је управо ступио на снагу. Немачка савезна држава Хесен је постала прва држава на која је супермаркетима и продавницама хране дала законску могућност да забране улаз невакцинисаним особама!

Поводом ове одлуке, огласио се чак и један „Билд“, који је осудио ову срамотну одлуку, истакавши да основне услуге и приступ храни морају да буду доступни свим грађанима заувек. Ова медијска кућа је затражила да се ова одлука поништу у најкраћем року.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У исто време, Италија се сутра може суочити са транспортном блокадом, јер су лучки радници и удружења ауто-превозника најавили штрајк као протест због владине одлуке да уведе зелену прописницу као обавезу за приступ радном месту.

Предводници протеста против владине одлуке о обавезном грин пасу су радници луке у Трсту, који су већ потврдили да ће сутра блокирати тршчанску луку, једну од највећих у Италији и главну за транспосрт међу-континенаталне робе.

Према писању агенције Анса, тршћанским лучким радницима у протесту могли би се придруже и запослени у другим италијанским лукама.

Извор: srbin.info