Србија

ПОЛИЦИЈА СТЕЖЕ ОБРУЧ ОКО УБИЦА ЂОКИЋА: Једна ствар не иде у прилог истрази, трагови могу бити уништени

Истрага убиства трочлане породице Ђокић из Алексинца и даље траје даноноћно. Иако МУП још ништа званично није саопштио о убицама, незванично се наводи да се полако стеже обруч око починиоца и онога ко је типовао њихову ликвидацију. Једна ствар које не иде у прилог истрази је лоше време, односно киша која у Србију стиже сутра, а која може да уништи трагове и доказе овог незапамћеног злочина.

Њихова тела пронађена су пре четири дана у атару села Моравац, а њихов запаљени „пасат“ у атару села Тешица. Са доласком прве полицијске патроле почела је истрага и место злочина је било затворено, односно, ограђено полицијском траком, а потом су на терену били форензичари који су изузели све што би могло да послужи као траг или доказ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре два дана, полиција се ипак опет вратила на место злочина и поново су ставили полицијску траку у потрази за новим траговима. Претраживали су терен са детекторима за метал, а нађене су и чауре из којих је пуцано у Ђокиће. Терен се, према незваничним информацијама, и даље претражује, обзиром да и даље није познато да ли су отац, мајка и ћерка ликвидирани на месту на ком су пронађена њихова тела или су убијени у аутомобилу, а како смо горе навели, проблем ће бити киша која ће падати наредних десетак дана.

У међувремену, наложена је додатна обдукција тела, а како сазнајемо, тим поводом налази још увек нису стигли у Више јавно тужилаштво у Ниш ком је предат овај случај.

Први резултати обдукције показали су да су Ђокићи убијени из ватреног оружја, односно, да је отац Горан убијен са једним метком, док су ћерка Лидија и мајка Гордана упуцане са неколико хитаца у груди и главу.Обдуција је такође показала да су тела спаљена након убиства, као и то да је Лидијино тело било у најгорем стању и да је била непрепознатљива. Засад се сумња да су само убиство извршиле две особе и да су коришћења два пиштоља, те да су ране настале од пројектила калибра 9 милиметара и 7,65 милиметара.

У оквиру додатне обдукције наложено је и да се раде токсиколошки налази.Иначе, такође се сумња да је у Ђокиће пуцано из непосредне близине, а и даље није искључена могућност да је један од пиштоља коришћен приликом убиства онај који је Горан имао, а чија је празна кутија пронађена приликом претреса породичног стана. Није искључено да су му га убице отеле и да им је управо то оружје послужило за егзекуцију.

Подсетимо, породица Ђокић, Горан, Гордана и Лидија, отети су и брутално убијени у недељу нешто после поноћи. Њихови рођаци два дана касније приметили су да их нема, да су им телефони недоступни и да им је породична мењачница затворена, а стан закључан, те су њихов нестанак пријавили полицији. Полиција је у уторак кренула у опсежну потрагу за несталом породицом која је трајала све до суботе ујутру када је најпре, у атару села Тешица пронађен њихов запаљен аутомобил, а онда, десетак километара даље, на неприступачном терену и атару села Моравац, одакле су Ђокићи кобне вечери кренули, пронађена су њихова спаљена тела.

Извор: Курир.рс/Блиц