Србија

ПОРОДИЦА СЕ ОДРЕКЛА УБИЦЕ ЂОКИЋА: Окренули му леђа адвоката плаћају само за Џонићеве синове

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Џонић и његови синови налазе се у притвору због сумње да су умешани у убиство породице Ђокић из Алексинца.

Горана Џонића и његове синове М. Џ. и С. Џ. који су осумњичени за тешко убиство блиских рођака Горана Ђокића, његове супруге Гордане и ћерке Лидије (25), бране различити адвокати. Породица Џонић је за Горанове синове ангажовала пуномоћника, али не и за њега, те он има браниоца којег му плаћа држава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, Џонићеви синови добили су у суботу браниоца по службеној дужности у чијем су присуству сва тројица саслушана пред Вишим јавним тужиоцем и судијом за претходни поступак Вишег суда у Нишу. Међутим, већ у недељу, заступање М. Џ. и С. Џ. преузео је један од најугледнијих нишких адвоката Филип Домазет, па је бранилац по службеној дужности остао само Горану Џонићу.

Ова сазнања потврдила су нам оба адвоката, али без изношења даљих детаља о овом случају у интересу правилног одвијања истраге.

Одлуку породице Џонић да бране само синове, поздравили су мештани Моравца, сматрајући да су се они на тај начин оградили од крвавог злочина.

– Нико не верује да су Горанови синови учествовали у злочину, а породица је кивна што их је отац умешао, па су због њега завршили у притвору. Зато су и одлучили да плате адвоката само за њих, не зато што немају новца. Несхватљиво је зашто су ти момци и даље иза решетака кад постоје докази да те ноћи уопште нису били у Моравцу, већ на својим пословима. Један је дежурао у ватрогасној служби, а други у Копненој зони безбедности. Сви смо уверени да је убиство Горан починио сам, те да је друге људе означио као саучеснике само да би умањио своју одговорност – каже један од комшија Џонића.

Осим тројице Џонића, због сумње да су учествовали у убиству породице Ђокић, у притвору су и браћа К. М. и К. М. из Моравца док полиција трага за Д. П. из села Нозрине који се такође сумњичи да има везе са злочином.

Докази: ДНК на оружју и новцу, снимак…

За сада су пронађени докази само против првоосумњиченог – његов ДНК на оружју којим су убијени чланови породице Ђокић, али и на новцу украденом од Горана. Као доказ, ту је и снимак на којем се види како Џонић у ноћи злочина вози Горанов аутомобил до места где ће га спалити, те признаница са логом Ђокићеве мењачнице да је Џонићу позајмио 10.000 евра. Овај документ нађен је међу новчаницама које је Горан после злочина закопао на имању једног од синова.

Подсетимо, трочлана породица убијена је у ноћи између 26. и 27. септембра када их је, како се сумња, Горан Џонић, брат од тетке Горана Ђокића, намамио да дођу до места званог Дудине Баре у атару Моравца где их је убио пуцајући на њих из пиштоља, а затим запалио њихова тела.

Верује се да је мотив злочина користољубље јер је Ђокић у возилу увек носио велике суме новца с обзиром на то да се бавио мењачким пословима.

Извор: Телеграф