Србија

ПОТПУНИ ХАОС У ПРИШТИНИ! Албанци на возила Владе тзв. Косова лепили ознаке СРБИЈЕ, а спрејом написали…

Незадовољни постигнутим споразумом у Бриселу о таблицама, представнци Социјалдемократске партије организовали су акцију испред Владе Косова, исписујући спрејом на службеним возилима „КМ“ и лепећи папирне таблице са ознакама „СРБ“

Лидер СДП Дардан Молићај јуче је поручио да се договором о регистарским таблицама постигнутим у Бриселу прихватају „нелегалне КМ таблице“, а да се север третира другачије од остатка лажне државе Косово.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Спразум о регистарским таблицама постигнут је јуче у Бриселу.

Предвиђено је да се Специјалне јединице полиције које су тренутно на Јарињу и Брњаку уклоне истовремено са блокадама путева код прелаза, од 2. октобра у осам часова, а најкасније до 16 часова. Кфор ће бити стациониран на Јарињу и Брњаку пре почетка истовременог уклањања специјалних јединица и барикада и остаће око две седмице како би се обезбедило сигурно окружење и слобода кретања.

Од 4. октобра у осам часова треба да почне постављање налепница на таблице, према договору у оквиру дијалога уз посредовање ЕУ, као привремена мера док се не постигне трајно решење.

Радна група састављена од представника ЕУ, Београда и Приштине, којом ће председавати ЕУ, биће успостављена како би се нашло трајно решење за питање регистарских таблица на основу стандарда и праксе ЕУ. Први састанак Радне групе биће одржан 21. октобра године у Бриселу.

У року од шест месеци од првог састанка, Радна група представиће своје налазе о трајном решењу за дијалог на високом нивоу.

 

 

 

 

 

 

Извор: косово онлине