Србија

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Албанци тврде: „Вучић је победио“

Шеф посланичке групе ДПК Абељард Тахири рекао је да споразум постигнут у Бриселу по питању регистарских ознака крши државни суверенитет тзв. Косова.

Он је истакао да је „Вучић остварио велику победу над нама“, преноси Телеграфи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Овај споразум је већ увео Србију на територију Косова. Молимо ову владу да заустави штету коју наносе Републици Косово. Као што видимо, надам се да су демократска средства довољна нама као опозицији да то зауставимо, али очигледно не“, рекао је Тахири, а преноси Косово онлајн.

Тахири је додао да нико није консултован о одлуци о реципроцитету и да су је, упркос томе, као опозиција, подржали.

„Као опозиција дефинитивно подржавамо сваку одлуку владе која је против Србије. Пре две недеље смо у другој ситуацији, ситуацији коју ниједан грађанин не би желео. Споразум у Бриселу је изузетно штетан јер легализује регистарске таблице ПР, ПЗ, КМ које је издала влада Србије“, рекао је Тахири.

Он је додао да ове регистарске таблице издаје влада Косова за Косово.

„Влада је прихватила да се ове регистарске таблице легално издају Косову. Ово је први корак који сте започели са имплементацијом Асоцијације са извршним овлашћењима. Две деценије није било штетнијег посла од овога. Вучић у Србији добија пет евра, а Аљбин са својим министрима пет евра са овим налепницама“, рекао је Тахири.

Тахири је рекао и да је „Вучић ову владу повредио, Вучиц́ је остварио велику победу над нама“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово онлине