Свет

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Американци открили: Немачка се окреће од НАТО и то ЗБОГ САВЕЗА С РУСИЈОМ!

Немачка се претвара у номиналног члана НАТО дајући предност савезу са Русијом, а један од кључних доказа за то је и чињеница да трошкови за одбрану, упркос обећању Берлина, нису достигли два одсто БДП колико је прописано за земље које су чланице Алијансе, пише амерички „Вашингтон Игзаминер“

– Поред тога, Немачка је једна од пет чланица НАТО које троше мање од 20 одсто свог одбрамбеног буџета на куповину новог наоружања, што није у складу са главним циљевима организације – стоји се у тексту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када је Русија у питању, аутор чланка подсећа на Донбас где, према његовом мишљењу, Москва наводно делује уз одобрење Берлина.

Ту је такође и пројекат „Северни ток 2“ где је захваљујући њему Немачка обезбедила себи снабдевање гасом без проблема.

– Немачка смирује Русију, гурајући Украјину у ледени зимски пакао – пише аутор чланка који је уверен да ће Олаф Шолц, највероватније нови канцелар, кренути стопама Ангеле Меркел када је реч о курсу зближавања са Русијом.

Подсетимо, Русија је небројено пута истакла да није учесник унутар украјинског сукоба, али да неће скрштених руку гледати ако ситуација у Донбасу почне драматично да се погоршава.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com