Србија

ПОТРЕСНИ ДЕТАЉИ ИЗ ЖИВОТА ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ: Горан је продао кућу да би ћерки купио стан и тај новац је нестао

Црни дани су се надвили над прелепо село Моравац код Алексинца где су на свиреп начин убијени супружници Горан и Гордана и њихова двадесетпетогодишња ћерка Лидија.

Њих је за сада непознати убица након испаљених хитаца 26. септембра после поноћи, спалио и бацио у јаругу која се налази у атару овог села близу сепарације шљунка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најтеже је сигурно бака Стојанки, Горановој мајци која је изгубила сина, унуку и снају. Како нам комшије кажу, од када је чула најлошију вест на свету, лежи у кревету и да је потпуно скрхана.

У кући Ђокића затекли смо комшије које су дошле да изјаве саучешће. По ко зна који пут нам кажу да је таква породица у алексиначком крају била за пример. Ту је и комшика која је са штакама некако дошла да изрази и подели бол са Ђокићима. Коментарише, „лепо смо живели, никад се лоша реч није чула“.

Верица Ђокић, Горанова снаја каже да је данас требало да преузму тела, али су тела враћена да се употпуни неки део обдукције.

Продао кућу да ћерки купи стан

– Сви пишу и причају да је то монструозно. Ма, какви. То што им је учињено је више него монструозно. Горан је био везан за ћерку јединицу. Радио је од јутра до мрака. Какав шах, фудбал… Кућу су продали још пре две године и све је радио да ћерки купи стан. Није нешто хтела у кући да живи. И тај новац је нестао. Не знам колико је ту било пара. Ма страшно, немам шта да кажем. Дивне људе смо изгубили. Ево можете да питате цело село какви су то били људи – каже Верица.

Она додаје да им је јављено да породица не долази данас по тела него сутра тако да ће се тада одредити датум сахране породице која је мучки убијена. У селу се претпоставља да је мотив убиства новац односно користољубље. Тиме је на неки начин и потврђена незванична претпоставка полиције да је то ношење новца које је Горан имао код себе, мотив злочина.

– То што се догодило нашим комшијама је заиста страшно. Овде од пре два дана и да неко нешто зна, не сме да каже. наплашио се народ. Све камере које су радиле у селу је узела полиција – речено нам је у Ђокићевом комшилуку.

У Вишем јавном тужилаштву сазнајемо да за сада нема осумњичених за свирепо убиство, а који су испитани. Разговарано је са више од десетак људи који су били у контакту тих дана са Ђокићима. У Алексинцу испред стана замењена је брава јер је полиција обила одмах након пријаве нестанка, а то је било три дана након ноћи када је убијена породица из Моравца пошла пут Алексинца. Комшије имају различите претпосатавке како је скончала ова породица, а не постоји човек у Алексинцу који ће за њих рећи било шта лоше.

Извор: Курир.рс/М. С.