Православље Свет

Познати политичар преминуо након што је избоден ножем

Британски посланик Дејвид Ејмс преминуо је након што је избоден на састанку локалног одбора, саопштила је локална полиција.

Ејмс је нападнут у методистичкој цркви у месту Лионси. Скај њуз преноси да је ушао на заказани састанак, када је избоден неколико пута.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једна особа старости 25 година је ухапшена, јавља „Гардијан“, али полиција није саопштила њен идентитет. Полиција је објавила и да „не трага ни за ким више у вези овог инцидента“.

Мотив напада није познат. Полиција у Есексу саопштила је да је пронашла нож којим је почињен напад, наводи ББЦ.

Оперисан на лицу места

Џон Ламб, већник из Саутенда, који је био на месту догађаја након убода ножем, рекао је да Дејвид Ејмс није одведен у болницу, већ су га лекари оперисали на лицу места. Додао је да је био породичан човек и да је имао четири ћерке и сина.

„Увек је покушавао да помогне људима, посебно избеглицама. Био је врло дружељубива особа, увек је говорио оно у шта верује и тога се држи“, рекао је Ламб.

Колеге га описују као особу која је са великом страшћу приступала свом послу, све због добробити грађана Есекса.

Дејвид Ејмс ушао је у британски парламент још 1983. године. На списку његових главних интересовања је „добробит животиња и питања која се тичу свакодневнице“. Он је трећи посланик Велике Британије који је убијен од 1990. године, а други у последњих пет година.

Извор: Нова