Србија

„ПРАВЕ УБИЦЕ СУ НА СЛОБОДИ, ОНИ НИСУ КРИВИ!“ Мештани Моравца у паници након хапшења синова осумњичених за убиство породице

Мештани села Моравац су у паничном страху јер верују да, како кажу, следе нова хапшења људи који се доводе у везу са монструозним убиством Горана Ђокића (47) Гордане (46) и њихове ћерке Лидије (25).

Ђокићи су киднаповани, убијени и спаљени између 26. и 27. септембра, а првоосумњичени је Горан Џонић, њихов рођак из истог села.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Џонић је уперио прстом на двојицу мушкараца из овог села, а то су браћа Константин и Костадин Милошевић из Моравца, за које нико у селу не верује да су умешани у овај монструозан чин. У селу нико неће јавно да изнесе своје мишљење, а страх и неверицу је подгрејао графит „Правда за породицу Џонић“, исписан црвеном бојом на раскрсници у близини кућа Ђокићевих и Џонићевих.

Ухапшен је и бивши полицајац, чија рођака испред њихове куће каже да ухапшена браћа, немају везе са злочином.

– Зато је народ и у страху што не верују да су ухапшени прави кривци, знају да је било више особа у том чину што значи да су особе повезане са злочином још на слободи. Мој рођак се случајно нашао код двојице браће у кући и ухапшен је заједно с њима, али је пуштен после сат времена. Двојица браће јесу из криминалног миљеа, али такав свиреп чин не може да буде везан за њих. То није њихов начин рада. Они, на крају крајева, имају много више пара од Ђокића и нико не верује да су ишта знали о томе. Зато се народ сада плаши јер зна да су неки кривци на слободи. Сви се чуде и како је Џонић све то наводно сам урадио – каже она.

Њих двојица су познати полицији одраније и имају дебео досије, али и у локалној кафани кажу да је Џонић на њих уперио прстом јер су „погодни“ због ранијег шверца дроге, да с њима подели кривицу. Џонић је наводно на првом саслушању рекао да су га они уцењивали како би он извршио убиство и пљачку.

Бака Стојанка, мајка Горана Ђокића који је убијен и спаљен, била је на гробљу у суботу са својом снајом Верицом и још неким члановима фамилије. У тешком је стању, цела кућа је завијена у црно. Иако јој поједини чланови фамилије кажу да не мора да прича с новинарима, да се не узбуђује, она се тргнула и видело јој се на лицу да огромна бол проговара из ње.

– Ово је велика мука, бол, бол, синко па нема где… Ја сам једног сина изгубила, ал њега сам некако преболела, болестан је био. Ал, ово здрави, прави. Никога лоше нису погледали, свакоме добро учинили. На овога Џонића, шта је све чинио, а сад? Све што му је требало код њега (Горана Ђокића) је дошао. Гледај мој кров, пашће, а он не зна шта има? Од мојега сина паре да узме, па да троши. А, мој син овако иде (показује како је Горан храмљао због бола у нози). Кућу је продао и зарадио да купи детету стан у Ниш. Уништише ми породицу и паре узеше. И како чујем од других одмах паре трошио. А, ја сад мојим најмилијима свеће да палим, коске њихове да љубим – олакшала је душу бака Стојанка.

Иако снаја Верица, изузетно љубазна особа, свих ових дана одолева да прича са медијима, само је прокоментарисала „ја од овога већу муку нисам видела“ и увела бака Стојанку у кућу. Полиција је јуче блокирала улицу где станују Џонићи тако да новинари нису могли да допру до врата ове породице где су испитани син и супруга првоосумњиченог.

Извор: Курир/srbijadanas.com