Регион

РЕГИОН НА НОГАМА! Изетбеговић прети ратом: „Ако људи хоће да живе, морају бити спремни да умиру“

Званичници Републике Српске оштро су реаговали после изјаве председника СДА Бакира Изетбеговића.

„Ако људи хоће да живе, морају бити спремни да умиру, ако хоће мир, морају бити спремни на рат. То би неизбежно прво кренуло на Брчко, на ентитетским линијама, па тамо где су повратници, јер би доживели вероватно непријатности па би ми морали да их штитимо и њих и државу, Брчко“, рекао је Изетбеговић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овако је Изетбеговић говорио током гостовања у федералним медијима о могућности избијања рата у БиХ и тако поново узнемирио јавност. Иако је мишљења да до сукоба неће доћи, каже да на тако нешто треба бити спреман.

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да Изетбеговић бомбастичним изјавама жели да мобилише међународни фактор.

Српску, како је рекла, Изетбеговићеви идеолошки планови не интересују, већ искључиво Устав и оно што јој по њему припада, преноси Радиотелевизија Републике Српске.

„То су и болесне идеолошке изјаве које показују да у тој Изетбеговићевој глави, али и другим таквим главама, станује рат и да би били у стању ратовати да би коначно дошли до концепта унитаризације и доминације, у чему их је спречио управо Дејтонски споразум. То што он плаши међународну јавност неком великом Србијом, јефтини је трик да се не би причало о прављењу муслиманске државе умотане у концепт неке, тобоже, функционалне БиХ, у којој би мултиетничност била сведена на декор за приказивање спољном свету“, навела је

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/РТРС