Свет Србија

РЕГИОН У НЕВЕРИЦИ, ШТА ТО ПУТИН ОПЕТ ШАЉЕ СРБИЈИ! Стиже ново оружје које ће…

Фото: Јутјуб

Српска војска могла би ускоро добити ново оружје из Русије, а највероватније се ради о систему Панцир за борбу против дронова као и систему Красуха, али и много шта друго

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да ће војска и полиција Србије добити најновију опрему и наоружање из Русије, у складу са постојећим споразумима и уговорима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– О томе не можемо говорити док се не догоди. Али, апсолутно је сигурно да ће војска и полиција полиција куповати најсавременије технологије, између осталог и оне које производи Руска Федерација – рекао је Вулин за РИА новости.

Међутим, поставља се питање које би то ново оружје могло да стигне из Русије.

Аутор „Војнополитичке осматрачнице“ Андреј Млакар каже за 24 седам да Србија и Русија имају одличну сарадњу последњих година и да је наша земља набавила већину наоружања из Русије.

– Ту мислим пре свега на ПВО систем Панцир-С1Е, затим хеликоптере Ми-35М, транспортне Ми-17 и донацију 30 модернизованих и ремонтованих тенкова В-72МС и извиђачких возила БРДМ-2М – каже он.

Додаје да би Србија могла да у будућем аранжману са Русијом купи још система „Панцир“ али и нека нова оружја.

– Пре свега Србија ће највероватније набавити још три батерије система Панцир-С1МС специјализованих за рат са дроновима.

Затим ту је систем за електонску борбу Красуха. У опцији је такође и у наредним деценијама набавка новог вишенаменског ловца а неки тврде да би то био МиГ-35 – каже Млакар.

Он додаје да би у обзир могла доћи и набавка нових симулатора за обуку, затим сетова за активну заштиту тенкова или реактивни оклоп за модернизацију тенкова М-84.

– Такође, транспортни хеликоптери Ми-17, као и борбене хеликоптере Ми-35, којих би требало једно 10 или 11 да би се се комплетирала противоклопна ескадрила. А ту су противоклопна средства, пре свега „Корнет“ за који смо изразили интересовање за куповину – објаснио је Млакар.

Иначе, Србија је до сада од Русије купила неколико нових јуришно-десантних хеликоптера Ми-35М и транспортних хеликоптера Ми-17. Такође, Москва је Београду поклонила авионе МиГ-29, 30 тенкова Т-72С и 30 борбених оклопних возила БРДМ-2.

 

 

 

 

 

 

Извор: 24седам