Србија

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ! Стиже снег у Србију! Ево какво нас време очекује наредних дана!

До петка ће у кошавском подручју дувати умерен и јак источни и југоисточни ветар, повремено са олујним ударима, који ће на југу Баната данас и сутра достизати и ударе орканске јачине, више од 100 км/х, упозорио је РХМЗ

У Србији данас облачно, ветровито и хладније, местимично са кишом. Дуваће умерен, повремено и јак истоцни и југоисточни ветар, у кошавском подручју и олујни, а на југу Баната повремено и са орканским ударима. Најнижа температура од 8 до 13, највиша дневна од 12 до 17 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И у Београду облачно и хладно, повремено са кишом уз умерен и јак источни и југоисточни ветар, који це повремено имати и олујне ударе. Дневна температура без већег колебања од 13 до 15 степени.

У наредих седам дана, до 14. октобра, облачно, хладно и кишовито, на високим планинама изнад 1.500 метара од суботе повремено и са суснежицом и снегом.

Понегде се очекује и већа количина падавина. У кошавском подручју ће и у петак дувати јак и олујни источни и југоисточни ветар. Максимална температура у већини места од 12 до 15 степени.

Метеоролошка најава

У току јутра киша се повремено очекује на подручју Војводине, западне и југозападне Србије, као и у Пчињском округу.

ПРВУ ПОЛОВИНУ ОКТОБРА ОБЕЛЕЖИЋЕ ХЛАДНО И КИШОВИТО ВРЕМЕ. НА ВИСОКИМ ПЛАНИНАМА ПРВИ СНЕГ ОВЕ ЈЕСЕНИ.

У наредних десет дана на подручју Србије облачно и хладно време са честом појавом кише. Кошава ће од петка поподне (08.10.) значајно ослабити. Местимично обилније падавине очекују се у недељу (10.10.) са количином кише локално већом од 30 мм за 24 х.

УПОЗОРЕЊЕ НА ОЛУЈНУ КОШАВУ ЗА ПОДРУЧЈЕ СРБИЈЕ

Данас и сутра у кошавском подручју дуваће јак и олујни источни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната повремено достизати ударе орканске јачине, преко 28 m/s (>100 km/h).

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг