Србија

САХРАЊЕНА ПОРОДИЦА ЂОКИЋ: Мајчин лелек одзвања гробљем – „Пустите мене да легнем уместо њих” (ВИДЕО)

ГОРАН Ђокић, његова супруга Гордана и ћерка Лидија из Алексинца, који су у суботу пронађени мртви у атару села Моравац, сахрањени су данас на гробљу у Житковцу.

Двориште породице Ђокић, односно мајке Стојанке, од раног јутра било је препуно људи који су дошли да запале свећу и упуте последњи поздрав Горану, Гордани и Лидији. Пријатељи и мештани у тишини су чекали у редовима да изјаве саучешће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Комшије, пријатељи, али и свештеници били су окупљени испред куће Горанове мајке, где се одржало опело за покојнике. Тужна поворка до гробља кренула је из куће Горанове мајке, из које су Ђокићи кобне ноћи, 26. септембра, кренули у свој стан у Алексинцу.

Кад је поворка стигла на гробље, једино што је могло да се чује јесте мајчин лелек: „Пустите мене да легнем уместо њих”.

На гробљу претужан призор: трочлана породица сахрањена је у исту гробницу, заједно, како су и отишли у смрт. За Лидију је донет бели крст.

Пре саме сахране опело у породичној кући у Моравцу служило је чак шест свештеника.

– Од пре неколико дана читава Србија је у шоку, Алексинац је утонуо у тишину, Морава је поцрвенела од стида- уместо људи плаче природа. Питају се сви да ли је могуће да неко изврши овакав злочин. Овај злочин не можемо назвати ни зверским, звери су људи у односу на човека који је брутално убио и запалио Горана, Гордану и Лидију. Да ли су били криви зато што су билни вредни или зато што су били породица? Злочинац им није узео само животе, већ је и њихова тела запалио. Нестала је лепота, нема више њихових лица. нема њихових вредних руку, све је поцрнело. Превелика је туга у дану њиховг испраћаја. И када прође овај дан у којем сахрањујемо читаву породицу, остаће бол у срцима њихових најмилијих- рекао је свештеник.

Извор: Новости