Србија

Ситуација је алармантна! Албанци прете Србима: Уследиће нова акција косовске полиције! Најгоре тек следи!

Бисљими је навео да ће “косовска влада наставити са борбом против криминала на целој територији Косова”.

Заменик премијера Бесник Бисљими у разговору са високим представником Европске уније за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом најавио је да ће након локалних избора на Косову, “косовска влада наставити са акцијама” које су виђене 13. октобра када је специјална косовска полиција између осталог ушла у Северну Митровицу и Звечан, сазнаје Косово онлајн из добро обавештених дипломатских кругова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До поменутог разговора је дошло на сам дан инцидента – 13. октобра, а Бисљими је тада навео да ће “косовска влада наставити са борбом против криминала на целој територији Косова”.

Подсећања ради, тог дана је тешко рањен Срећко Софронић, а косовска полиција је поред сузавца и шок бомби, користила и бојеву муницију, када је и рањен српски младић из Звечана који је из КБЦ Косовска Митровица пребачен на ВМА у Београду.

Због тога се тада огласио и сам Борељ који је поручио “да одмах морају да се прекину насилни инциденти на северу Косова и навео да сва отворена питања морају да се решавају кроз дијалог”.

“Насилни инциденти на северу Косова морају одмах да се прекину. Једностране и некоординиране акције које угрожавају стабилност су неприхватљиве. Сва отворена питања морају да се решавају кроз дијалог којим посредовање ЕУ. У контакту смо са Београдом и Приштином”, написао је Борељ на Твитеру.

Шеф дипломатије ЕУ се и јуче огласио, изјавивши да је председника Србије Александра Вучића и премијера Косова Аљбина Куртија позвао да се након подигнутих тензија ”врате у ситуацију у којој је могућ наставак дијалога у Бриселу“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово онлине/Ало