Србија

Ситуација је алармантна! ДАНАС ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ: Медицински део ће инсистирати на ове две ствари, ево које!

Медицински део Кризног штаба ће на седници најављеној за 14 сати инсистирати на једној од две ствари – или ковид пропустице или рестриктивне мере што подразумева скраћивање радног времена угоститељских објеката и смањивање броја људи у затворном простору.

Медицински део Кризног штава се једногласно слаже са оним сто је јуче рекао проф. др Бранисав Тиодоровић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Епидемиолог и члан Кризног штаба, проф. др Бранислав Тиодоровић изјавио је да ми имамо већ мере.

– Што се тиче мера, ја не верујем да ће бити неке велике промене у мерама. Прво, кад смо још негде почетком септембра сагледавали све мере, видели смо да ми у ствари имамо мере на снази. Од уласка у земљу, до оних које треба да важе унутар земље од уласка у ресторанима, тржним центрима, манифестацијама и слично. Проблем није у мерама, него у спровођењу и недостатку оштрог кажњавања – изјавио је професор Тиодоровић и додао да у овом тренутку не вреди разговарати нити спроводити затварање.

– Шта да затворимо, да ли би то дало ефекта? Затварања у било ком смислу не верујем да ће бити – истакао је он и додао:

– Велики је отпор са једне стране од грађана, а са друге да ли мислите да је могуће за сваког грађанина поставити контролора или комуналног милиционера. Изостало је оштро кажњавање оних који нису поштовали мере које никада нису укинуте, а са друге стране изостала је и индивидуална одговорност.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц