Србија

Сјајна вест! У ПОНЕДЕЉАК НОВАЦ НА РАЧУНИМА ГРАЂАНА СРБИЈЕ: У јануару стиже још 20.000 динара! Ево о чему је реч!

Грађани Србије који су се пријавили за новчану помоћ, добиће поново 30 евра од државе, а затим убрзо и још 20 евра

Тачан датум исплате новчане помоћи државе, на коју имају право сви пунолетни грађани, сада је познат.
Сви пунолетни грађани, укључујући и пензионере и незапослене, добиће 30 евра 1. новембра. Следећих 20 евра стиже у децембру, а да би добили нови новац од државе, ово је све што треба да знате.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Исплата 30 евра помоћи свим пунолетним грађанима, који су се за ту помоћ пријавили у априлу, почиње 1. новембра. Реч је о других 30 евра из пакета „30 +30“ за који смо се већ пријавили.

Аутоматска исплата

Након тога, у децембру стиже и додатних 20 евра. За овај није потребна пријава уколико сте се у априлу пријавили за пакет „30 +30“. Уколико, се међутим, нисте пријавили, за ових 60 евра, имате могућност да се пријавите за 20 евра и пријава ће трајати од 15. до 30 новембра.

Детаљи пријаве биће саопштени накнадно, али се технички неће разликовати од ранијих начина.

Помоћ пензионерима

Пензионере ће истовремено следовати и годишње повећање примања које ће ступити на снагу почетком наредне године и које ће износити шест одсто на сваку пензију. Практично примања свих 1,7 милиона пензионера биће за толико увећана од јануара 2022.

То би на просечну пензију од око 29.300 динара износило 1.700 динара.

Наши најстарији грађани, како је раније најављено, почетком наредне године добиће и од државе по 20.000 динара. Овај новац следоваће све пензионере без обзира на висину пензије.

Министар Синиша Мали је поменуо и помоћ од 20.000 динара коју ће почетком следеће године добити сви пензионери у Србији.

– Пунолетне држављане Републике Србије, који су се за то пријавили, до краја године очекује најпре 30 евра, од 1. новембра, а затим и 20 евра у децембру. Уколико сте у медјувремену променили банку и угасили рачун, у тој истој банци ћемо вам отворити наменски рачун на који ћемо вам уплатити новчану помоћ. За оне који су у медјувремену постали пунолетни, или се нису пријавили за 30+30 евра, пријава преко портала Управе за трезор за додатних 20 евра ће трајати од 15. до 30. новембра. Настављамо са подршком нашим градјанима – рекао је Мали.

Помоћ од 30 плус 30 плус 20 евра

Министар финансија Синиша Мали је навео да је за три пакета помоћи прошле и ове године држава издвојила око осам милијарди евра, што је помогло да се очувају радна места и производни капацитети.

– Нама је учешће јавног дуга у односу на БДП и даље испод 60 процената, а погледајте друге земље, примера ради Француску, Шпанију, или оне у региону попут Хрватске. Њима је јавни дуг отишао преко 80, чак и преко 100 одсто у односу на БДП – навео је Мали.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс