Спорт

СКАНДАЛ! Уцењују Ђоковића! Премијер ударио на Новака! Неће добити визу…

Новак Ђоковић је категоричан, не жели да прича о томе да ли се вакцинисао или не

Први тенисер света недељама је у центру пажње, јер је из Аустралије стигла порука да тенисери који не буду вакцинисани неће моћи да играју на Аустралијан опену, првом гренд слему у сезони.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Светски медији су се устремили на Новака, није им потребно много, а сада ударају по Новаку јер не знају да ли је вакцинисан. Спекулише се увелико да неће играти у Мелбурну, па су се појавиле информације да ће му ипак бити дозвољено на учествује на гренд слему, али да га чекају ригорозне мере ако се не вакцинише. С друге стране, Американци тврде да је Ђоковић ипак вакцинисан.

Први тенисер света је у интервјуу за Блиц поручио да не жели да открије статус да ли је вакцинисан или не, јер је то приватна ствар.

Такође, није сигуран да ли ће играти на гренд слему који је освајао девет пута, а сада има шансу да се у случају тријумфа домогне рекордне 21. највеће титуле у каријери.

Премијер аустралијске државе Викторије Данијел Ендрју опет је послео поруку првом тенисеру света. Поручио је да ниједан невакцинисани тенисер и тенисерка, или спортиста, неће добити визу за улазак у Аустралију!

– Мислим да невакцинисани играчи неће добити визу за улазак у ову земљу, а и да добију вероватно би морали да буду стављени у карантин неколико недеља. Вирусу није важно како сте рангирани у тенису нити колико сте гренд слемова освојили. Потпуно је небитно, морате бити вакцинисани да бисте заштитили себе и друге – рекао је Ендрју.

Тамошње власти тренутно утврђују ковид 19 ограничења за турнир у Мелбурну, а видећемо да ли ће заиста забранити Новаку и другим невакцинисаним играчима да учествују на турниру.

Ђоковић је ионако огорчен због свега што се дешава, а новим срамним претњама и уценама Аустралијанци неће постићи много, бар што се Србина тиче.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс