Србија

СНИМИЛЕ ГА КАМЕРЕ: Џонић на дан убиства Ђокића урадио нешто језиво

Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Џонић из Моравца, који је ухапшен и осумњичен за убиство брата од тетке Горана, његове жене Гордане и ћерке Лидије, у недељу 26. септембра, на дан нестанка породице Ђокић, купио је гориво у канти на бензинској пумпи у Житковцу.

Ђокић је, како се наводно сазнаје тог дана дошао на пумпу како би сипао гориво у свој аутомобил али је, осим у резервоар, од радника пумпе затражио да му напуни бензином и једну канту. Џонића су, незванично се сазнаје, том приликом снимиле и надзорне камере, пише „Блиц“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сипање горива у канте на сеоском подручју није никаква неуобичајена ситуација. Радници на пумпама на то не обраћају неку посебну пажњу, јер више десетина људи свакодневно точи у канте гориво за моторне тестере или пољопривредне машине, како не би долазили тракторима, фрезама или другом механизацијом до пумпи. Али, ако је у канту сипао гориво неко ко је касније осумњичен за учествовање у тешком убиству троје људи који су после смрти запаљени, онда тај податак може да има посебну тежину. Сама помисао да је гориво у канту сипао на дан нестанка породице Ђокић, леди крв у жилама – каже извор из Житковца.

Према незваничним сазнањима Џонић је уочен на снимцима са сигурносних камера са једне од пумпи у Житковцу који су прегледани после његовог хапшења. Снимке са свих пумпи у алексиначком крају полиција је изузела одмах након што су спаљена тела несталих Ђокића пронађена 2.октобра. Када је Џонић откривен, након што је један мајстор у Моравцу пријавио да му је по нарученим димензијама направио део за пољопривредну машину за који се испоставило да је пригушивач, преглед снимака са сигурносних камера открио је и Џонића како осим у ауто, сипа гориво и у канту.

Подсетимо, како је Курир писао камера је 27. септембра у Тешици снимила Горана Џонића како у два сата ујутру вози „пасат“ Горана Ђокића, кроз Тешицу. Иста камера га је снимила када се на скутеру враћао у четири сата ујутру, такође 27. септембра.

Извор из истраге наводи да је скутер одвезао на место, где је потом нађен запаљен „пасат“.

Извор: Курир.рс/Блиц