Србија

Шокантне тврдње! ДИЈАНА СЕ ОТЕЛА КОНТРОЛИ! Хапшења тек почињу јер су многи одлучили да проговоре, ХРКАЛОВИЋ НИЈЕ ВРХ ЛЕДЕНОГ БРЕГА

Иза некадашње државне секретарке МУП Дијане Хркаловић и прислушкивања председника Александра Вучића стоје стране обавештајне службе.

Некадашњи контраобавештајац Љубан Каран сматра да ће тек након хапшења Дијане Хркаловић многи одлучити да проговоре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не треба код ње гледати класичан криминал. То је већ доказано. Код ње се преплићу и друге афере које су угрожавале председника и Србију. Ту мислим на прислушкивање и монтирање доказа председниковом брату како би он поднео оставку. Дијана Хркаловић и њени људи су били убеђени да ће доћи до преврата. Кад је међутим почело да се одмотава, били су уверени да ће ипак доћи до преврата и да је довољно да се примире. Сад губе наду и неки од њих одлучују да проговоре да би себи олакшали позицију – рекао је Каран у јутарњем програму Курир телевизије.

Декан Факултета за студије безбедности Мирослав Бјеговић сматра да најпре треба истражити ко је Дијану Хркаловић поставио на најважнија места у МУП.

– Ушла је са 27 година у полицију и дошла на једну од најважнијих позиција, а после годину и по дана практично постала заменик министра. Сад се поставља питање како је могуће да нека особа са 30 година буде постављена на то место. Где је ту искуство? Ко ју је поставио? Појединци не желе да дају одговор, али ће ускоро морати на позив тужилаштва – рекао је Бјеговић.

Додаје да иза Хркаловић стоји и нарко мафија која је претила државним ударом.

– Први пут се јавио нарко картел на Балкану. Дијана није врх леденог брега. Хапшења ће сада кренути од њој подређених људи. Онда ће се доћи до налогодавца или налогодаваца. Без иностране компоненте ништа од овога не би могло бити изведено и без њихове заштите. Иностраном фактору не одговара да је Вучић на челу државе јер смета њиховим интересима да се призна КиМ и да уђе у НАТО – сматра професор.

Бјеговић наглашава да би министар одбране Небојша Стефановић, који је био надређени Дијани Хркаловић, требало да поднесе оставку.

– Мислим да је најкоректније да поднесе оставку као (аустријски канцелар) Себастијан Курц. То је морално и часно – наводи Бјеговић.

Каран сматра да више нема дилеме да је Стефановић „неспособан“ и да је „његова неспособност“ створила Дијану Хркаловић.

– Директор полиције није дорастао свом послу. (Владимир) Ребић је способан човек, али за неке друге ствари. Није способан да води борбу против организованог криминала. Није га требало померати из саобраћајне полиције – рекао је некадашњи пуковник КОС.

Бјеговић додаје да је Ребић постављен за директора полиције јер је Дијани Хркаловић и њеним менторима „одговарало да поставе човека који неће да размишља него само да извршава наређења“.

– Људи из МУП који били стручни и који су препознали шта се ради су склањани и кажњавани. Могли су да незаконито прате и прислушкују свакога и да једноставно организују убиству. Све то треба да се разјасни – рекао је Каран.

Бјеговић сматра да је Дијана Хркаловић отела контроли страних обавештајних служби.

– Дијана је била на директној вези са Звицером који је под америчком обавештајном службом. Јавили су му дан раније да побегне из Црне Горе да не би био ухапшен. Стефановић је био на разговорима са врхом америчких обавештајним служби и Хркаловић је након тога мистериозно склоњена. Закаснили су са проценом јер се већ отела контроли. Нема случајности. Ово је нешто што је заштићено иностраним обавештајним фактором јер би иначе све било брзо откриевено. Свако ко је дигао руку на државне институције и председника добиће заслужено – сматра Бјеговић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс