Србија

Шокантне тврдње! УБИЦЕ ЂОКИЋА ИМАЛЕ ЛАЖНЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УНИФОРМЕ? Форензичар изнео нову теорију, мајка и ћерка су КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА

Од тренутка када су пронађена спаљена тела брутално убијене трочлане породице Ђокић прошло је 10 дана, а полиција и даље интензивно трага за убицом или више њих.

Адвокат Тома Фила каже да се адвокати прославе на грешкама полиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Од 10 људи који су се спасили затвора, бар осам је било криво. Увиђај је кључ приче, да се открије ко, када, како и зашто – навео је Фила и додао да се овде зна када и зашто, али да се не зна са сигурношћу ни како.

Тома је подсетио да су лешеви спаљени како би се уклонили ДНК докази, аутомобил је одвезен на друго место.

– Не верујем да је то урадио један човек, двоје најмање. Да ли су га зауставили са лажном полицијском униформом? Зашто су стали? Могао је да буде или познаник или рођак – додао је Фила и напоменио да убице не размишљају о последицама и углавном немају грижу савести.

Форензичар Часлав Ристић истиче да не постоји саврешен злочин, већ само лоше одрађен увиђај или лоше одражена истрага.

– Убице су пратиле породицу и темељно припремале злочин. Нашли су тај моменат када су се враћали у току ноћи, сачекали их и зауставили возило. Катерална штета су жена и ћерка које су се нашле на погрешном месту у погрешно време, са Гораном. Злочин је испланиран, одучили су да буде те вечери ликвидиран. Оне су се нашле ту, а криминал не праштају у таквим случајевима. Зашто би пустили породицу да имају проблема да их препозна, да се на основу приче направи фото робот, не би они толико ризиковали, зато су и убили целу породицу – навео је Ристић.

Како додаје, познато је само 20 одсто информација са места злочина.

– Када извршиоци раде у групи, морају да направе неку грешку приликом извршења кривичног дела. И овде су направили грешку и нису професионалци или су полипрофесионалци јер они не би ба једном месту побили људе и запалити, а онда 10 километара воизили аутомобил, па га запалити. Сигурно је да је то неко ко познаје терен, неко из тог краја. Могуће је да их је зуставио неко прерушен у полицајца…све су то опције.

Подсетимо, породица Ђокић убијена је у ноћи између 26. и 27. септембра, а њихова спаљена тела откривена су 2. октобра у јами у атару села Моравац.

Пронађени трагови крви указују да су убијени на месту где су спаљени. Њихово возило пронађено је 12 километара даље у шуми, крај напуштене сепарације у Тешици. Установљено је да су сво троје ликвидирани ватреним оружјем а верује се да је мотив стравичног убиства пљачка.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Пинк