Србија

Шокантно! ЏОНИЋЕВ ДНК НИЈЕ НАЂЕН НА ПИШТОЉУ КОЈИМ СУ УБИЈЕНИ ЂОКИЋИ: Овај доказ га сада још више терети, ево зашто

Фото: Фејсбук принтскрин

На пиштољу марке „берета“ Горана Џонића којим је 27. септембра убијено троје чланова породице Ђокић, Горан (57), Гордана (56) и Лидија (26), наводно нису пронађени трагови његовог ДНК.

Међутим, то је доказ који га још више терети него да је на оружју нађен његов биолошки траг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пиштољ којим је почињен злочин пронађен је у породичној кући Џонићеве супруге Сузане у Алексинцу али тек након што је осумјичени за тешко убиство пристао полицији да каже где се налази оружје.

– Породична кућа супруге Џонића која се налази у Алексинцу претресена је у склопу истраге нестанка и убиства Ђокића, након хапшења његовог брата од тетке Џонића, али у њој ништа није нађено. Након што је у воћњаку Џонићевог сина Стефана који је у то време послом био ван села, пронађено 43.000 евра који су били закопани испод једне шљиве, притиснут доказима, јер је на парама и врећи нађен његов ДНК, у једном тренутку, Џонић је одлучио да полицији призна где се налази пиштољ којим су убијени Ђокићи. Он је објаснио да је пиштољ убацио у вентилациони отвор куће, и да се налази на месту до кога је немогуће регуларно прићи, па је извучен јаким магнетом. Међутим, ДНК анализа је показала да на пиштољу нема Џонићеве ДНК иако би, по његовој одбрани морала ту да буде – каже извор.

Наиме, када је пристао да каже где је пиштољ, Џонић је истовремено полицији испричао и причу да су га браћа К.М. и А.М. из Моравца који припадају криминалном миљеу и познати су под надимком “Јојке”, наводно приморала уценом да им помогне да заустави Ђокићев ауто кобне ноћи те да је један од Јојки убио породицу Ђокић из његове “берете” коју су затражили да понесе те вечери!?

– По Ђокићевим речима, Јојка који је убио Ђокиће му је након тога дао његов пиштољ натраг и рекао му да га врати “тамо одакле га је узео”, па је Џонић, по својој изјави, наводно тако и учинио и однео га у кућу у Алексинцу, где га је убацио у вентилациони отвор. Међутим, будући да Џонић тврди да су кобне вечери наводно сви имали рукавице осим њега на пиштољу је морао да остане Џонићев ДНК али његовог ДНК на оружју нема. То значи да је пиштољ је добро очишћен пре него што је убачен у вентилациони отвор односно да се Џонић врло пажљиво потрудио да са њега уклони све своје трагове, што је у супротности са његовом одбраном. Зашто је уклањао трагове са пиштоља ако није крив – наводи извор.

Сумња се да је Џонић, у покушају да умањи своју одговорност у тешком злочину, рекао полицији где је пиштољ како би уз њега провукао и одбрану да су Ђокиће наводно убили браћа Јојке који су га приморали да помогне да заустави њихов ауто, а која за сада нема никакво утемељење у доказима.

Подсетимо, Ђокићи су нестали у ноћи између 26. и 27. септембра када су из Моравца кренули ка стану у Алексинцу. Џонић је ухапшен 21. октобра и осумњичен за тешко убиство.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Курир.рс/Блиц