Србија

Шокантно! СЕФ ГОРАНА ЂОКИЋА КРИЈЕ ТАЈНУ ТРОСТРУКОГ УБИСТВА: Убијени предузетник из Алексинца чувао списак који му је дошао главе?

Сеф Горана Ђокића, власника мењачнице из Алексинца који је отет, брутално убијен и спаљен са супругом Горданом и ћерком Лидијом, могао би бити кључ решења мистерије ликвидације ове породице.

Сеф је пронађен прошле недеље приликом претреса просторија које су користили Ђокићи, али није одмах отваран, јер је кључ имао само Горан, а полиција је у том тренутку радила на случају потраге за несталим особама. Но, сада када су пронађена тела Ђокића, овај сеф би могао истражитељима да пружи драгоцене информације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Горан се бавио мењачким пословима и имао је увек већу количину девиза у кешу. По неким причама, радило се о суми од 20.000, 50.000 па можда чак и 100.000 евра. Податак да ли је новац држао у сефу, или, по чаршијским причама у резервном точку аутомобила, могао би бити кључ у решењу мистерије мотива злочина. Наиме, ако у сефу буде пронађена већа количина новца, онда је извесније да мотив злочина није пљачка већ освета или покушај да се дужник реши већег дуга који је евентуално имао према Ђокићу.

Такође, у сефу би се могао наћи и списак могућих дужника, што опет отвара нова врата ка решењу мотива бруталног убиства целе породице.

Након проналаска аутомобила „фолксваген пасат“ који је возио Ђокић, појавило се незванично сазнаје да је из гепека наводно нестао резервни точак. То је по неким мишљењима потврда да се ради о пљачки јер је по чаршијским причама Горан држао новац у резервном точку аутомобила.

По другим мишљењима, та теорија је неодржива јер да је новац био у точку разбојници би га извадили и узели, није било потребе да носе са собом цео точак. Стога би информација шта се налази у сефу убијеног мењача могла бити од круцијалног значаја.

Међутим, мештани Алексинца наводе да је Горан необично бринуо о свом аутомобилу и да је увек водио рачуна да „му је на оку“, да га препаркира ако је на сунцу и да је уклањао воду испод њега када падне киша.

– Комшија Горан је био увек фин и насмејан, пили би смо кафу испред локала и шалили се са њим колико пази ауто. Ма није смела прашина на њега да падне, кад је киша испод аута није смело да буде воде па смо му помагали да метлама склони воду, када је врућина – како се померала хладовина тако је препаркиравао ауто. Шалили смо се са њим да је као Стево Жигон у оној серији „Мајстори“, а он се смејао. Били су стварно дивни људи – кажу комшије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц