Србија

Србија у шоку! ЏОНИЋ СЕ НУДИ ДА БУДЕ СВЕДОК САРАДНИК: За убиство Ђокића оптужио браћу из Моравца! Одбија да каже где је остатак пара

Горан Џонић, који је ухапшен у четвртак због сумње да је убио брата од тетке Горана Ђокића (57), његову супругу Гордану (56) и њихову двадесетпетогодишњу ћерку Лидију, признао је кривицу, али се бранио да он није једини извршилац свирепог убиства.

Он је за саучесништво оптужио људе из алексиначког криминалног миљеа браћу К. М. (40) и А. М. (39), који су синоћ ухапшени. Мада су се у медијима помињала имена још тројице наводних извршилаца и помагача, укључујући и Горановог сина, званично је потврђено само хапшење К. М. и А. М.

С обзиром на то да полиција наставља истрагу незапамћеног злочина не искључује се могућност да већ у току дана слободе буде лишен још неко ко буде осумњичен за смрт трочлане породице.

Међутим, како се сазнаје, за сада чак ни ухапшену браћу осим Горанових речи, не терети ништа друго.

– Интензивно се прикупљају докази како би се провериле Џонићеве тврдње да није био једини извршилац. Он се бранио да је био уцењен, да му је смештено тако што је украдени новац закопан на имању његовог сина и нудио се да сведочи против наводних саучесника. До сада пронађени докази терете само њега. Пиштољ калибра девет милиметара који полиција пронашла у његовом стану у Алексинцу одговара оружју којим су Ђокићи усмрћени. Украдени новац пронађен је добро сакривен на ограђеном имању који припада његовом сину замотан око корена једног стабла. Да полиција није користила детектор метала, ко зна да ли би тај доказ био икада откривен. С обзиром на то да је нађено нешто преко 40.000 евра, а да се сумња да је украдено бар двеста хиљада, претрага тог имања, али и Горанове породичне куће и окућнице у Моравцу се наставља. Он одбија да каже где је остатак пара и тврди да их је поделио са саучесницима, али питање је да ли је то заиста истина, нарочито након тврдњи родбине да је био у финансијској кризи, а да је добро знао где Горан држи паре – наводе саговорници упознати са овим случајем.

Мада је неспорно да ухапшена браћа важе за жестоке момке, те да су хапшени због озбиљних криминалних радњи, неке ствари њихово учешће доводе у сумњу.

– Они су већ саслушавани због овог убиства баш због своје репутације. Били су у иностранству, на позив полиције су дошли, као и десетине других подвргнути су полиграфском тестирању и ништа није указивао на њих све док их Горан није означио као саизвршиоце – објашњавају наши извори.

Међутим, не верују сви, чак ни они који су са њима имали посла, да су браћа убила Ђокиће.

– Не либе се они кривичних дела, бавили су се свачим, зато су и имена мењали. Лично мислим да не би урадили такав злочин у свом месту. “Отменији” су али и опрезнији. Знали би да би на њих одмах пала сумња, на крају крајева, логично би било да, ако су заиста Горанови саучесници, побегну након његовог хапшења, нарочито ако су заиста узели такав новац – наводи наш саговорник.

Горан Џонић је тренутно на саслушању у Вишем јавном тужилаштву након чега ће бити приведен судији за претходни поступак Вишег суда у Нишу који треба да одлучи о притвору.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Телеграф