Србија

СРБИЈА У ШОКУ! Хркаловићева стоји и иза убиства човека ког је ЈЕДИНО ОПЛАКИВАЛА? Са Беливуком имала суров циљ

Дијана Хркаловић ухапшена је због сумње да је уклањала доказе после убиства Властимира Милошевића у Улици 27. марта, у центру Београда

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка МУП-а, доводи се у везу и са убиством Александра Станковића, званог Сале Мутави, некадашњег вође навијача Паризана, сазнаје Ало!.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција, како се сазнаје, истражује и њену умешаност у убиство адвоката Мише Огњановића и Владимира Поповића званог Поп, власника “Хаване”, који је према оперативним сазнањима био близак сарадник Луке Бојовића и шкаљарског клана.

Оно што је, свакако, најшокантније јесте умешаност Хркаловићеве у убиство човека коме је требало да буде кума на венчању. Поред државне секретарке, у то убиство је индиректно био умешан човек који га је следио и називао пријатељем и братом – Вељко Беливук.

– Станковић и Беливук су у то време имали подршку бившег функционера МУП-а, који је свој положај користио да заташка њихова кривична дела. Сумња се да је тај службеник Дијана Хркаловић, несуђена кума Салета Мутавог – наводе добро обавештени извори, и додају да су Хркаловићева и Беливук сковали план да Станковића склоне са улице.

– Циљ им је био да Веља Невоља заузме место Салета Мутавог. Иако су након убиства и Дијана и Невоља јавно жалили за Станковићем, све је то била представа за јавност да би склонили сумњу са себе. Па је тако Хркаловићева неутешно плакала, а Беливук је жалио за “братом” након убиства и дао бројне читуље у локалним листовима – истичу извори, и додају да је Беливукова улога била да организује убиство, а Хркаловићева је била задужена за уклањање доказа.

– Зашто би бивши функционер МУП-а затражио да се уклоне сви докази ако иза ликвидације стоје чланови шкаљарског клана или неке друге банде, као што се наводило? Чауре са места злочина не би довеле до његовог имена да је убиство починио неко ко му не полаже рачуне, односно криминалци који нису блиски Вељку Беливуку. Веља Невоља свакако није повукао ороз, али постоје рупе у овом случају које нису попуњене. Он је ухапшен као члан кавачког клана и евидентно је да је својевољно пристао да ради по наредбама Радоја Звицера. Можда се Станковић противио тој идеји на дуже стазе, желећи да пословима управља самостално. То би био довољан мотив да Веља Невоља и његови шефови предузму драстичне мере, вођени идејом да завладају балканским нарко-тржиштем – наводи извор.

После убиства Салета Мутавог, вође Партизанових навијача, Хркаловићева је побеснела на полицајца Дејана Јовића кад се вратио са увиђаја. Том приликом она је уништавала доказе, што је за медије потврдио и Вукосав Јовић, отац полицајца Дејана Јовића.

– Када је тој жени, Хркаловићевој, за коју је мој син говорио да није нормална, донео чауре, она их је ногама шутирала по канцеларији. Тог дана свађали су се до поноћи јер је, вероватно, хтела да све то уништи – открио је за медије Вукосав Јовић, отац преминулог инспектора који је 2020. године преминуо од последица коронавируса.

Александар Станковић био је један од најмоћнијих навијача у Србији. На Партизанов југ прешао је са Звездиног севера и најпре је био вођа фракције “Јаничари”. Искористио је хапшења појединих “гробара” након убиства Бриса Татона, али и сукоб “Алкатраза” и “Забрањених” на трибини.

Био је члан обезбеђења челника док је клубом руководио Зоран Поповић, али су они тврдили да не знају ко је Станковић. Како је објављено, он је организовао групу која је у децембру 2015. године упала у просторије функционера клуба и затражила оставке.

Станковић је, подсетимо, изрешетан са више од 60 хитаца из “калашњикова” 13. октобра 2016. године око 21.30 часова у Бачванској улици у Београду, у тренутку када је ушао у свој аутомобил “ауди А6”. Према истрази, тада му је пришао БМW, из којег су непознати нападачи сасули рафал у њега, а потом побегли и возило спалили. Том приликом рањен је и његов телохранитељ Милорад Ђ., који је стајао поред аутомобила.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало