Србија

СРБИЈА У ШОКУ! Откривено где су била браћа Џонић у време убиства Ђокића!

Фото: Фејсбук принтскрин

Браћа К.М. (39) и К.М. (40) из Моравца који се, како је навео МУП, сумњиче да су учествовали у убиству продице Ђокић, данас би требало да буду саслушани пред Вишим јавним тужилаштвом у Нишу

Они су ухапшени у петак у спектакуларној полицијској акцији након што их је Горан Џонић, који је дан раније лишен слободе због убиства брата од тетке Горана Ђокића (57), његове супруге Гордане (56) и двадесетпетогодишње ћерке Лидије, означио као саучеснике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са Џонићем су ухапшени и његови синови Стефан и Милан, које је Џонић такође окривио да су учествовали у незапамћеном злочину. Они су јуче саслушани у тужилаштву након чега је судија за претходни поступак Вишег суда у Нишу одредио притвор до 30 дана како би се спречио утицај на сведоке које је потребно испитати и због висине запрећене казне за дело које им се ставља на терет што је довело до узнемирења јавности.

Како сазнајемо, током маратонског саслушања које је трајало скоро до поноћи, Џонић се бранио ћутањем, а шта су рекли његови синови зарад интереса истраге тужилаштво не саопштава. Оно што је сигурно је да ни Милан ни Стефан нису могли непосредно да учествовују у егзекуцији Ђокића јер су обојица критичне ноћи били на радном месту, један као ватрогасац, а други као војно лице у Копненој зони безбедности. Из тог разлога претпоставља се да се сумњиче или за планирање и организовање убиства, или да су оцу помогли да уклони трагове злочина. Међутим, они који их познају не верују да је иједан од браће у везие са убиством.

– Они су добри момци, нису имали ниједан разлог да убију стрица. Нарочито не на тако свиреп начин, и то због пљачке. Искрено верујем да осим Горана, нико други није пипнуо Ђокиће – каже један мештанин Моравца.

Још мање се зна због чега су, осим што су познати као људи из криминалног миљеа, само на основу Ђокићеве оптужбе ухапшена браћа у Моравцу позната као „Јојке“. Органи гоњења данас ће имати прилику да предоче доказе којима располажу од чега ће зависити да ли ће тужилаштво против њих ставити захтев за спровођење истраге и да ли ће им одредити притвор.

Како сазнајемо, једино што је извесно је да је Џонић убио Ђокиће, јер за сада материјални докази само њега повезују са страшним злочином.

– На пиштољу је нађен само његов ДНК, такође и на новцу. Несхватљиво је због чега је покушавао да умеша и друге људе, па и рођене синове. Претпоставља се да је то само његов маневар којим је у први мах покушао да умањи своју одговорност – објашњавају наши саговорници.

Претпоставка да има још умешаних у убиство Ђокића заснива се на чињеници да је на имању Горановог сина пронађено закопано само 43.500, а говорило се да је покојни Ђокић са собом увек носио и више стотина хиљада евра. Из тог разлога полиција је претраживала и воћњак где је нађен новац и кућу и окућницу осумњиченог. Како није пронађено још новца, претпоставило се да га је са неким поделио, па су ухапшена и браћа из Моравца. Међутим, постоји могућност да је та сума била све што је Горан имао у возилу када је убијен.

Додатну мистерију у случај који више од месец дана потреса алексиначки крај је и графит који је јуче освануо на улазу у Моравску улицу где живе породице и жртве и осумњиченог за убиство. Непозната особа написала је љубичастим спрејем „Правда за породицу Џони““. Полиција је о овом догађају обавестила тужилаштво, а ко стоји иза натписа, за сада је непознато.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Информер.рс