Свет

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! „Не примајте Американце“

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров поручио је суседима Авганистана да не треба да приме америчке и НАТО војнике, који су напустили Авганистан.

„Позивамо суседне земље Авганистана да не дозволе војно присуство САД и НАТО снага у својим земљама, јер они планирају да пређу код вас након што напусте територију Авганистана“, рекао је Сергеј Лавров.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На власти у Кабулу су талибани који су брзо преузели власт након што су Сједињене Државе одлучиле да напусте мисију у Авганистану. У току је евакуација Американаца из те земље.

Вашингтон сматра да ситуација у Авганистану и даље може представљати опасност по њих. Процене Пентагона су да би за само шест месеци Исламска држава, која изводи нападе у тој земљи, могла да буде способна да нападне и Америку.

Према њиховим проценама, и Ал Каида, која има везе са талибанима представља опасност, а за годину или две године, и она би могла да стекне довољну снагу да изводи нападе.

Американци су у Авганистан ушли после терористичких напада на Њујорк и Вашингтон 11. септембра, управо због веза талибана са Ал Каидом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ројтерс/РТС