Србија

Стравично! ПОЛИЦИЈА СУМЊА ДА СУ ОНИ УБИЛИ ПОРОДИЦУ ЂОКИЋ: Неколико ствари из истраге указују на то да је све било добро испланирано

Иза злочина у Моравцу могла би бити и организована криминална група јер је готово немогуће да један човек изведе овако монструозну отмицу и убиство.

Не искључује се могућност да је Ђокић праћен данима како би се добро проучило његово кретање те да је исто изабран тренутак за отмицу када се враћа из Моравца, будући да је викендом обилазио мајку.

У тој варијанти планирање злочина морало је да укључи и некога од локалних мештана који им је показао место за скривање аутомобила и тела, као и локалне путеве. Локација на којој је запаљен пасат је изузетно неприступачна тако да се кроз шибљем обрасле стазе једва пролази аутом. На том месту, ауто је запаљен како би се уништили трагови.

Чињеница да су тела и ауто на две, око 10 километара, удаљене локације говори о о томе да је циљ био да се полиција завара како би злочинци добили довољно времена да се безбедно склоне.

Ауто породице Ђокић који је пронађен у околини Алексинца је у потпуности спаљен.

Форензичари трагају за траговима који их могу довести до починилаца. Запаљени делови аута су просејавани и претраживани део по део.

Како сазнајемо на лицу места, шлеп камион није могао да се пробије до возила већ је запаљен пасат извучен виљушкаром.

Горан, Гордана и њихова ћерка Лидија Ђокић убијени су највероватније исте ноћи у којој им се изгубио траг, између поноћи и два сата ујутру, након чега је убица њихова тела запалио у шипражју у атару села Моравац, а онда их прекрио грањем и лишћем, а њихов аутомобил, „пасат“ одвезао до атара села Тешице и ту га запалио у покушају да прикрије све трагове.

Мотив свирепог убиства трочлане породице највероватније је новац, тачније дуг који је неко имао према Горану који је држао мењачницу у Алексинцу и, према незваничним информацијама, повремено је и давао новац на камату.

Како незванично сазнајемо на терену, полиција ће наредних дана полиграфски испитати родбину, пријатеље и познанике породице Ђокић како би проверили да ли су информације које су им давали у данима након њиховог нестанка биле тачне.

Оно што је у овом случају посебно чудно је то што нико од испитаних људи није рекао ништа што би могло да укаже због чега би неко могао да науди Ђокићима. Полиција је запаљени аутомобил, а потом и њихова тела, пронашла детаљним оперативним радом и „чешљањем“ огромног терена у околини Алексинца.

Подсетимо, трочланој породици сваки траг изгубио се у ноћи између недеље и понедељка када су из Моравца, где су провели дан с Горановом мајком, око поноћи кренули ка свом стану у Алексинцу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс