Србија

Стравично! РЕБИЋ ОТКРИО КАКО ЈЕ ПОЛИЦИЈА ПРЕПОЗНАЛА БЕЖИВОТНА ТЕЛА ЂОКИЋА! Споменуо је и МОТИВ језивог злочина

Директор полиције Владимир Ребић открио је нове детаље у случају убиства породице Ђокић, који је шокирао Србију.

Према Ребићевим речима, убиство породице Ђокић је био добро припремљен акт, о чему сведочи чињеница да је на месту убиства пронађен бензин којим је возило спаљено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нема сумње да је реч о убиству, али у овом тренутку не знамо ко је убица. Уверен сам да ћемо у наредних неколико дана имати више информација. Полиција је за њихов нестанак сазнала у уторак касно поподне, након чега смо разговарали са пријатељима, родбином и кумовима како бисмо добили информацију о томе где би они могли да буду. Када смо добили податак да је возило наводно виђено на потезу Житковац – Алексинац, камера није била добра па није било уочљиво. Наша истрага кренула је у том правцу“, рекао је Ребић у јутарњем програму ТВ Прва.

Он је додао да је разлика између места где су тела закопана и места где је запаљен аутомобил чак 12 км.

„Реч о веома неприступачном терену. Проблем је што се ради о руралном подручју где нема пуно камера. Први пут када се види возило је понедељак у 00.24 када су кренули од мајке, камера их је затекла на крају села Моравац. На основу те камере ми смо закључили су кренули ка атару“, рекао је Ребић.

Директор полиције је рекао да је један од чланова родбине помислио да је препознао породицу, али да накнадно када су добили логове телефона, све је указивало да нису кренули ка северу него југу.

„Практично даљом претрагом ми смо уочили у селу Тешац, то је задње место где је уочено возило у два сата после поноћи. Нама подаци указују да је смрт наступила између 00.24 у Моравцу и 02.05 када је други пут виђено возило. Разлика између Тешца и Моравца је око осам километара, а наше процене показују да је убица имао сигурно око 70 минута да почини тај монструозни злочин. Још увек не знамо на који начин су они лишени живота, то ће обдукција показати. Полицијски службеници су уочили руку која је вирила између неких дасака, а када су пришли и на основу папиларних линија утврдили су да се ради о Горану, док је жена препозната по наруквици која није изгорела. Чињеница је да су тела спаљена“, рекао је Ребић.

Директор полиције напомиње да ће резултати обдукције дати коначан одговор на питање како је злочин извршен.

„Горан је био обазрив и неповерљив човек. Раније је његова мењачница била мета оружаног напада, а он се одбранио се од пљачкаша“, каже Ребић.

На питање шта је мотив оваквог убиства, он одговара:

„Најчешће је то користољубље. Сада можемо само да нагађамо“, каже Ребић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/ТВ Прва