Србија

СУДСКИ ВЕШТАК ИЗНЕО НОВЕ ДЕТАЉЕ ИСТРАГЕ: Ово може да разоткрије убице ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ

Ђокићи су убијени ван свог аутомобила, а потом однети на место где су запаљени

Убице власника мењачнице Горана Ђокића (57), његове супруге Гордане (56) и њихове ћерке Лидије (25) из Алексинца може да открије ДНК траг на чаури која је нађена на месту злочина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је закључак анализе коју је за Објектив направио магистар Владимир Костић, судски вештак и балистичар са Војнотехничког института у Београду. Он напомиње да се на основу трага на само једној чаури може доћи до починилаца.

‒ На тој чаури могу да постоје ДНК трагови упркос високој температури која се постиже приликом испаљења. Када чаура излети, њена температуре је испод 100 степени Целзијуса, што мало људи зна. Због тога један починилац може да се пронађе на основу ДНК трага на чаури – истиче Костић за Објектив. Наш саговорник каже да су Ђокићи убијени за само неколико секунди.

– Никакви минути нису у питању. Убијени су за неколико секунди. У злочину су учествовала најмање тројица мушкараца. Ђокићи су убијени ван свог аутомобила, а потом однети на место где су запаљени. Да су убијени у аутомобилу, чаура би остала унутра, упркос томе што је аутомобил изгорео. А на каросерији аутомобила нису нађени трагови пројектила – истиче Костић.

Извор: Објектив/srbijadanas.com