Свет

Свет у шоку! ЗАПАЊУЈУЋА ОБЈАВА ИЗ ТУРСКЕ: Руска војска у Сирији бежи пред нашим трупама! ОВО ЈЕ РАЗЛОГ!

У Турској су дате изјаве о одласку руских трупа на северу Сирије.

Након повлачења руских трупа са подручја Тал Рафата и Аин Исе, Турска је објавила да су се руске трупе повукле пред надмоћнијим снагама Турске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Абдулаха Агара, стручњака за безбедност који је уживо говорио на турском државном телевизијском каналу ТГРТ, руска војска је била принуђена да се повуче под притиском Турске, док Иран и либански Хезболах остају у северној Сирији.

Ово би могло мало да коригује планове Анкаре за почетак офанзиве.

„У вези са предстојећим турским нападом на Тал Рафат на северу Алепа, Иран, за разлику од Русије, није повукао своје трупе из Тал Рафата.“

Абдулах Агар, специјалиста за безбедност је рекао: Руске војне снаге су се повукле из Тал Рафата, али су тамо остале трупе повезане са иранским Хезболахом.

Уствари, ако се иранске снаге не повуку из Тал Рафата, Турска и Иран ће се сукобити у Тал Рафату“, цитира информацију новинар Хајал Мазин.

Већ су се појавиле раније индиректне оптужбе на рачун Русије о спремности да северни део Сирије преда Анкари.

Након што су руски војни конвоји почели да се крећу до Kамишлија кроз централни део Сирије, објављено је да руска страна тражи попуњавање опреме и залиха у случају заузимања северних региона Сирије и М4. аутопута од стране турских трупа.

Иако је руска војска заиста повукла своје јединице из Аин Исе и Тал Рафата, таква изјава Турске се тумачи као отворени изазов Русији.

 

Извор: Webtribune.rs