Србија

Трагедија! ОТИШЛИ НАСМЕЈАНИ, А ВРАЋЕНИ У КОВЧЕЗИМА: Данас сахрана породице Ђокић, заставе у Алексинцу на пола копља

ТУ где су пре дванаест дана последњи пут виђени живи, у селу Моравац крај Алексинца, у дому Стојанке Ђокић, допремљена су јуче тела њеног сина Горана, снахе Гордане и унуке Лидије, који су брутално убијени 27. септембра, непосредно по изласку из ове куће.

Они ће бити сахрањени данас на локалном гробљу, између села Моравац и Житковац, а Општина Алексинац донела је одлуку да 7. октобар прогласи Даном жалости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тог дана испраћени са осмехом, десет дана касније сачекани су јауком и тугом, у ковчезима. Тела су довезена погребним возилима и то на адресу са које су кобне ноћи безбрижно кренули ка свом дому, ни не слутећи какав ће се ужас само неколико тренутака касније догодити.

Чланови најуже породице окупили су се у кући, где су сатима чекали да тела буду допремљена из Института за судску медицину. Стигла су мало пре 15 сати, два браон ковчега и један бели, Лидијин.

Из куће Ђокића плач и јауци одзвањали су готово пустим сеоским улицама. У дворишту баке Стојанке, комшије и познаници су дошли да изјаве саучешће, али и да јој се нађу око припреме сахране.

Тела брутално ликвидиране породице преузета су неколико дана након што су у атару села Моравац пронађена угљенисана, јер је тек у уторак окончана ДНК анализа ради утврђивања идентитета Лидије Ђокић, чије је тело изгорело до непрепознатљивости.

Потрага за починиоцима овог злочина, који је потресао овај крај али и све у Србији, још траје, али се, како сазнајемо, полако стеже обруч око потенцијалног убице. Како смо већ писали, тела Ђокића нису пронађена случајно, нити насумично, већ се до Горана, Гордане и Лидије дошло анализом базних станица мобилне телефоније. Инспектори су уз помоћ оператера, даноноћном истрагом и анализом, дошли до локације на којој су последњи пут регистровани апарати оца и ћерке. На том потезу су припадници полиције појачали „чешљање“ терена и тако дошли до огромног сметлишта и јаме у којој су била њихова тела, у атару села Моравац. Неколико сати раније, 12 километара даље, пронађен је изгорели „пасат“ ове породице и у њему чаура која је послата на анализу.

НА ПОЛА КОПЉА

ОДЛУЧИЛИ смо да на дан сахране прогласимо Дан жалости у Алексинцу, јер је оваква трагедија незапамћена, не само за наше место, него и за много веће градове. Заставе ће бити спуштене на пола копља, и неће бити музике на јавним местима у угоститељским објектима – каже Далибор Радичевић, председник Општине Алексинац.

 

Извор:  Новости.рс