Србија

ТУЖНА ВЕСТ: Преминуо наш чувени глумац (49)

Глумац Марко Живић преминуо је од последица коронавируса у болници „Драгиша Мишовић“. Живић је последње три недеље провео на болничком лечењу, а стање му се све више погоршавало. Остаће упамћен по богатој позоришној и телевизијској каријери.

„Данас је у Београду преминуо првак нашег позоришта Марко Живић. Хвала му за све и вечна му слава. Драги Марко, заувек ћеш бити са нама“, саопштено је из Београдског драмског позоришта на интернет порталу те установе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Марко Живић пребачен је у болницу „Драгиша Мишовић“ пре три недеље, али му се стање пре недељу дана погоршало, па су лекари морали да га интубирају.

Живић је имао обострану упалу плућа, а добио је и бактеријску инфекцију дигестивног тракта која је додатно закомпликовала његово стање.

Глумац је 2008. године открио да болује од рака желуца и једњака. После тешке операције и лечења, успео је да се опорави.

Даске су му живот значиле

Рођен је 4. априла 1972. године у Крушевцу, а глуму је завршио 1995. на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Радета Марковића.

Био је стални члан Позоришта на Теразијама и Београдског драмског позоришта, где је играо у бројним представама, попут Кад су цветале тикве, Не играј на Енглезе, Свирај то поново, Лет изнад кукавичјег гнезда, Делиријум тременс

Свој таленат показао је и у другим позориштима, а добитник је бројних признања.

Глумио је и у филмовима и серијама, попут Београдског фантома, Монтевидео, Бог те видео, Сенкама над Балканом, као и у новој серији Бранилац на РТС-у.

На телевизији се често појављивао у улози водитеља. На РТС-у је био један од водитеља новогодишњег шоу-програма Луда ноћ. Осим тога, 5 циклуса је водио квиз Здраво Европо, а имао је емисију Марко Живић шоу на ТВ Фокс.

Често је давао гласове цртаним ликовима у синхронизованим верзијама на српском, па је тако био медвед Белу у Књизи о џунгли 2, Ним Галу у филму Епик, Рафаело у Рио и Рио 2, Миро у Артуру и Минимојима и миш Мортон у Хортону.

Бавио се хуманитарним радом и учествовао у бројним акцијама.

Са водитељком Наташом Павловић се, после четворогодишњег брака, развео 2015. године.

Извор: РТС/БДП