Србија

УБИЦА ПОРОДИЦЕ ИЗ АЛЕКСИНЦА БИО СА ЊИМА У АУТОМОБИЛУ? Ђокићи отети па убијени

Горан (57), Гордана (56) и Лидија Ђокић (25), чија су тела пронађена спаљена у атару села Моравац, отети су и након тога брутално убијени у ноћи 26. септембра након што су из овог алексиначког села, где су били код Горанове мајке, кренули кући ка Алексинцу.

Они су отети, по свему судећи, још у селу Моравац недуго након што су из куће Горанове мајке кренули ка својој кући, а на то указује чињеница да су на раскрсници на главном путу уместо ка Житковцу скренули у супротном смеру ка Тешици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јеидни разлог због којег би се упутили на ту страну може бити да је са њима у том тренутку у аутомобилу већ био неко ко их је приморао на такав корак. Мања је вероватноћа да се десио било који други сценарио, да су сами кренули или да их је на то приморао отмичар из другог аутомобила.

Горан Ђокић се дуго бавио мењачким пословима и у центру Алексинца је имао мењачницу, а податак да је код себе увео већу суму новца очигледно је била позната и отмичару који се одлучио на овај сулуд потез.

Да ли је то био неко кога је он познавао и ко је злоупотребио његово поврење да уђе у аутомобил или је на други начин преваром успео да га заустави, а потом и да га примора да одвезе ауто у одређеном правцу у овом тренутку може само да се нагађа.

Чињеница је да је ауто Ђокића кренуо супротно од њихове куће да би се касније у току ноћи обрео на удаљеном, мрачном и тешко приступачном делу бедема у селу Моравац, где су три члана ове породице убијена, а потом су њихова тела запаљена.

Након тога, убица је тела одвукао двадесетак метара од места где су запаљени до велике јаруге где је тела убацио, а онда их покрио даскама и побегао са лица места њиховим возилом.

У аутомобилу су остали мобилни телефони убијеног Горана и његове кћерке Лидије, чиме се објашњава то да је њихов сигнал лоциран касније у току ноћи у рејону оближњег села Тешице, које је удаљено око 10 километара од места убиства.

Ђокићев аутомобил „фолксваген пасат“ пронађен је на старој сепарацији шљунка недалеко од Тешице, где га је убица запалио у покушају да сакрије трагове.

Полиција је данас обавила увиђај на месту незапамћеног злочина ликвидације целе породице у селу Моаравац, након чега су форензичари започели увиђај и на изгорелом возилу у Тешици који би требало да буде настављен у недељу.

Убијени из користољубља?

Мотив овог бруталног злочина по свему судећи је користољубље. Убица је највероватније знао да Горан са собом увек има већу количину девиза, а претпоставке су да је можда имао између 20.000 и 50.000 евра.

Убица одлично познавао терен

Сумња се да је убица из тог краја јер је одлично ознавао теран, локалне сеоске путеве којима се кретао као и место на којем су Ђокићи убијени, али и оно на којем је аутомобил након убиства остављен и запаљен.

Подсетимо, Ђокићи су нестали у недеју 26. септембра, а нестанак је пријављен 28. Нестанак је пријавила једна рођака у уторак кад је приметила да већ два дана нису отворили своју мењачницу.

Полиција је у среду кренула у интензивну потрагу за њима, у два насврата улазила је у њихов стан у потрази за било каквим трагом, али су тамо пронађена сва њихова лична документа па је могућност да су изашли из земље одмах искључена.

Извор: Блиц