Србија

УБИЦЕ ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ НАПРАВИЛЕ ФАТАЛНУ ГРЕШКУ! Форензичар открио где су злочинци оставили трагове! Овако ће ИХ ПРОНАЋИ!

Према тврдњи криминолога Часлава Ристића, убице су у очигледној журби Горану Ђокићу „запалиле само главу“, због чега постоје велике шансе да је неки њихов биолошки траг остао на остатку леша.

Познати форензичар нагласио је да је убиство изведено прилично траљаво, због чега ће остати доста трагова за истражитеље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Убице су сигурно журиле, јер је тело Горана Ђокића остало потпуно читаво, запаљена му је само глава. То форензичарима даје много могућности да нађу неки биолошки траг убица на лешу.Са друге стране, на лешевима Гордане и Лидије који су угљенисани, мање су наде да ће неки кључан траг бити нађен“, нагласио је Ристић у интервјуу за Мондо.

Он је додао да је, уколико се докаже да је на месту злочина нађена чаура, то може бити веома важан траг.

„Чаура нам служи да идентификујемо ватрено оружје којим је изведено убиство. На свакој чаури остају ударне игле после пуцња, што нас и може довести до оружја којим је убиство почињено.То ће форензичаре на крају довести и до убица. Уверен сам да на месту злочина има још чаура које ће веома брзо бити нађене. Сигурно је да у њиховој близини има и крви“, истакао је Ристић.

Он је казао да, поред чауре, форензичари имају доста других трагова које могу да истраже у потрази за решењем злочина.

„С обзиром на то да је злочин изведен на земљаном терену, можда ту постоје трагови обуће убица или трагови гума њиховог возила. Врло је вероватно да су негде на запаљеном аутомобилу остали важни материјални или биолошки трагови. Ако је у злочину учествовало више извршилаца, сигурно су направили неке грешке и били непажљиви. Испливаће ту доста доказа“, рекао је форензичар.

Ристић је закључио да очекује да ћемо максимално за две недеље сазнати ко су убице породице Ђокић.

Подсетимо, породица Ђокић нађена је мртва у суботу, након што је прво откривена локација њиховог запаљеног аутомобила. Горан, Гордана и Лидија су сви убијени, па запаљени, а за убицама се трага.

Извор: Курир.рс/МОНДО