Србија

Ударна вест! АЛБАНЦИ ГЛАСАЛИ ЗА СРПСКОГ КАНДИДАТА: Курти доживео дебакл на изборима

Некадашњи председник Извршног већа АП КиМ Зоран Анђелковић оценио је да је премијер лажне државе Косова Аљбин Курти доживео дебакл на локалним изборима и да му се обила о главу политика застрашивања Срба.

– Драго ми је што су Срби у оволиком броју изашли на изборе. Прорадио је српски интерес и остваран је одличан резултат. Важно је нагласити да се на овим изборима одазвао и велики број Срба који су привремено расељени са КиМ. То је психолошки важно за Србе који су остали да живе на КиМ. Видели смо аутобусе из многих градова Србије – рекао је Анђелковић у јутарњем програму Курир телевизије и подсетио на прошле локалне изборе на КиМ кад су поништени гласови Срба који су стизали поштом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Анђелковић је нагласио да су Срби показали велику одговорност. Посебно се осврнуо на Обилић где је српски кандидат остварио резултат бољи од очекиваног што значи да је за њега вероватно гласао и велики број Албанаца.

– Учествовали смо у 10 општина и свуда добили апсолутну већину. Само у Грачаници ће бити други круг где ће учествовати два српска кандидата. У Обилићу је чак кандидат Српске листе трећи према броју гласова! Значи да су гласали у великом броју за српског кандидата. Не очекујем да ће победити, али то је резултат масовног изласка на изборе – сматра Анђелковић.

Додаје да је било важно да Албанци са хиљаду гласова не узму власт у некој српској средини.

Пратио сам ноћас албанске портале ноћас. Избори су завршени у 17 општина. Самоопредељење нигде није одвојило власт. То је велики пораз Куртија и његове политике. Чак је и Мимоза Кусари из Ђаковице убедљиво поражена – рекао је Анђелковић и додао да је једино неизвесно у Приштини.

Политика застрашивања Срба према његовим речима није прошла.

– Све што Курти радио му се обило о главу. Може се догодити да у другом кругу не добије ниједну општину. Од фебруара је изгубио велики број гласача. То показује да политика заоштравања према Београду и Србима на КиМ не доноси резултат ни на међунраодном плану, а ни на КиМ – рекао је Анђелковић.

Осврнуо се и на долазак Кристофера Хила на позицију амбасадора САД у Београду.

Хил је пријатељ са садашњим специјалним изаслаником САД за преговоре Београда и Приштине. Очекујем да ће учествовати у притиску да Приштина испуни оно што је потписано у Вашингтону – рекао је Анђелковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: курир.рс