Свет

УДАРНА ВЕСТ! Грчка послала војску на границу са Турском!

Грчка ће повећати број запослених на граници са Турском због страховања од повећања броја покушаја илегалних прелазака миграната повезаних са кризом у Авганистану, рекли су данас званичници.

Додатних 250 официра придружиће се 1.500 граничника, а такође ће 800 службеника бити запослено на аеродрому у близини грчко-турске границе, пише АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грчка је негирала оптужбе група за људска права да мигранти не добијају право на азил и да су по кратком поступку депортовани назад.

Грчки министар миграција Нотис Митарачи, данас је у парламенту рекао да све већи број земаља ЕУ врши притисак на извршне власти Уније да предузму оштрије мере за спречавање миграција.

„Европа се не граничи са зараћеним земљама. И већина људи који стижу нису у опасности па је важно дефинисати како миграцијска политика функционише као и гранична сигурност“, рекао је он.

Пољска и Литванија се последњих месеци боре са великим бројем миграната који су већином из Авганистана, и оптужују Белорусију за подстицање протока миграција.

Грчка, Пољска и Литванија су међу 12 земаља које су прошле недеље послале писмо Европској комисији тражећи да се уведу оштрије мере ЕУ против илегалне миграције.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг