Србија

УДАРНА ВЕСТ! Припадници РОСУ намерно оштетили возила Срба! Народ и даље на барикадама!

Срби остали на барикадама два административна прелаза Јариње и Брњак. Симић изјавио да су припадници РОСУ намерно оштетили возила са српским таблицама.

У четвтак је у Бриселу, подсетимо, постигнут договор о решењу кризе на северу Косова, настале одлуком Приштине да забрани употребу регистарских таблица Србима који живе на КиМ. ЕУ је позвала обе стране да примене све раније постигнуте договоре и да наставе дијалог у циљу нормализације односа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, Срби су и даље на барикадама које су поставили пре 12 дана.

Грађани не одустају

Ни лоши временски услови, хладно време и повремена киша, не демотивишу грађане да још једну ноћ проведу на прелазима Јариње и Брњак. Репортер Косово онлине навео да је ноћ протекла мирно, а грађани се углавном налазе у шаторима и време проводе у разговору.

Они су јуче поздравили постизање споразума у Бриселу о регистарским таблицама и повлачењу специјалних јединица косовске полиције које би требало да се обави 2. октобра, када ће њихове положаје преузети јединице Кфора.

Намерно су то урадили

Потпредседник Српске листе Игор Симић објавио је да су „такозвани специјалци“ РОСУ, приликом смене на административном прелазу Брњак, синоћ око 23:30 сати, намерно оштетили десетак паркираних приватних моторних возила у власништву Срба.

„Очигледно да нису могли да сакрију разочарање што наши грађани нису насели на провокације у претходних 11 дана и што је постигнут споразум који уважава интересе нашег народа“, написао је Симић на Фејсбуку, уз фотографије оштећених аутомобила. Симић је навео да се исто десило и на Јарињу, када су огребана и приватна возила новинара.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92