Регион

Ударна вест! ШОК У ЦРНОЈ ГОРИ! Ухапшен мушкарац с ПУШКОМИТРАЉЕЗОМ И арсеналом оружја!

Припадници подгоричке полиције су заједно са припадницима Групе за противдиверзиону заштиту тима, а поступајући по наредби Основног суда у Подгорици, извршили претрес куће и помоћних објеката које користи Р.Ј. (46) у месту Рогами и у мјесту Радовче. У вршењу претреса учествовали су и службеници Директората за ванредне ситуације

Пронађен је пушкомитраљез М-84 7.9 мм, аутоматска пушка М-70 7.62 мм са осам оквира, аутомат са три оквира, пушка Mauser калибра 8 мм, пушка Zastava Arms М-70 калибра 30 – 06 са оптиком, ловачки карабин М-98 калибра 8×57, пиштољ Pietro Beretta, обрушеног фабричког броја, калибра 9 мм, пиштољ Browning 9 mm Luger, оптика.

Осим тога пронађено је и 14 метара спорогорећег штапина, 190 комада детонаторских каписли, цијев од пиштоља избрушеног фабричког броја, цијев од пушке избрушеног фабричког броја, стартни пиштољ, сузавац и ручни спреј са надражујућим дејством, електрична палица, заштитна гас маска, противтенковска мина, минобацачка граната, 112 штапина динамита, 40 комада привредног експлозива, 16 ручних бомби, 3.338 комада муниције различите врсте и калибра, као и резервни дјелови од пушке.

Упознат је надлежни тужилац по чијем је налогу Р.Ј. лишен слободе због сумње да је извршио кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, као и кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Р.Ј. је уз кривичну пријаву спроведен поступајућем тужиоцу на даљу надлежност, који је за ово лице донио решење о задржавању до 72 часа.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс