Србија

УДАРНА ВЕСТ! „Ухапшени терористи на Косову планирали нападе на Кфор“ Опасно је!

Петорица екстремиста ухапшени су на Косову и Метохији, а оптужени су за тероризам.

Стручњак за тероризам Џевад Галијашевић каже да је ова “група пала јер су планирали нападе на војнике Кфора, што се може видети по заплењеном оружју – експлозиву, противтенковским минама, дроновима“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Галијашевић упозорава да постоји још таквих група на Косову.

“Ситуација на Косово је без сумње опасна, превасходно по српску мањину. На Косову тероризам функционише у два правца, постоје подобни терористи који су обучавани и од стране спацијалаца Росу и који су миљеници САД, а ова петорица ухапшених спадају у другу категорију, јер су имали планове у односу на западне војне јединице. Ову групу терориста стављам у категорију оних хапшења као када су привођени имами у Приштини, односно оних који не подржавају западно присуство на овим просторима. Оно што је Америка урадила у Авганистану може бити и окидач за деловање ове групе, а сигуран сам да на Косову постоји још таквих група на слободи“, рекао је Галијашевић за Косово онлајн.

Галијашевић сматра да се велики број младића са Косова, који су ишли у Сирију да ратују, вратио радикализован.

„За насиље над Србима имате ‘подобне терористе’ које подржавају САД и Приштина, сетите се само мартовског погром из 2004. године. То је насиље над Србима које није сакривено, и Срби на Косову су практично постали европски Индијанци који су осуђени да трпе ударце, и да се на њих кроз претње и насиље врши притисак. С друге стране, у овом тренутку САД не могу више да разврстају терористе на оне који су “подобни” и оне који раде са Исламском државом и не желе запад на овим просторима“, истиче Галијашевић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово Онлине