Србија

УДАРНО! Нова акција полиције: Велика пљачка буџета Републике Србије откривена!

На основу приложене документације, осумњичени су довели у заблуду запослене у Управи за аграрна плаћања

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управом за аграрна плаћања и Првим основним јавним тужилаштвом у Београду ухапсили су две особе, док су против једне за којом се трага поднели кривичну пријаву, због постојања основа сумње да су извршиле кривична дела превара и неосновано добијање и коришћење кредита и других погодности оштетивши буџет Републике Србије за око 6.810.000 динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осумњичени М. Р. (1978) из Младеновца, И. Д. (1980) из Београда и још један мушкарац се терете да су као власници пољопривредних газдинстава, у намери прибављања противправне имовинске користи за себе, лажним приказивањем чињеница – по рачуну-отпремници, спецификацији и гарантном листу добављача, наводно купили робу у вредности од 6.809.567 динара.

Нису платили добављачима

Иако су знали да робу нису купили нити платили добављачима, као и да наведена документација није издата од стране добављача, осумњичени су ту документацију користили приликом подношења Захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције и физичку имовину пољопривредних газдинстава, за набавку нових машина и опреме, као и за пријаве за остваривање подстицаја за подршку разних програма.

На основу приложене документације, осумњичени су довели у заблуду запослене у Управи за аграрна плаћања да донесу решења којим су им усвојени захтеви за остваривање права на подстицаје и исплати 6.809.567 динара.

Новац је уплаћен на рачуне осумњичених који су они подизали у готовини, чиме су прибавили противправну имовинску корист у наведеном износу, а за који су оштетили буџет Републике Србије.

Осумњичени који су ухапшени, задржани су до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс