Србија

Ударно! НОВА ПОДВАЛА! Албанци избушили гуме на камионима на Јарињу, а све са циљем да окриве Србе за непоштовање споразума!

На прелазу Јариње, непознати починиоци су током ноћи избушили гуме на теретним возилима чији су власници Срби, која су искоришћена за блокаду

Грађани који су у блокади на прелазу Јариње тврде да то раде припадници специјаних јединица косовске полиције током смене дежурства и да је бушење гума у функцији опструкције уклањања барикада, не би ли Срби били оптужени да није испуњен део споразума који је постигнут јуче у Бриселу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према споразуму, 2. октобра ће припадници специјалних јединица напустити прелазе, а симултано је предвиђено и да Срби уклоне барикаде. Јединице Кфора преузеће позиције од специјалаца, у циљу осигурања безбедности и слободног кретања људи и робе.

Извештач Косово онлајн забележио је фотографије неколико возила на којима су гуме исечене, а како сазнајемо на лицу места, било је покушаја да се оштете и друга теретна возила у блокади.

Камиони се налазе на само неколико метара од специјалних јединица косовске полиције.

Како је Косово онлајн раније пренео и на прелазу Брњак су синоћ током смене дежурства, припадници специјалних јединица косовске полиције без икаквог разлога оштетили десетак аутомобила чији су власници Срби, који су се налазили у близини барикаде.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово онлине