Србија

УДАРНО! Огласио се министар и саопштио сјајне вести! „Русија је опет уз нас“

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је данас да ће упркос енергетској кризи у свету, руски гас у Србију ове сезоне стизати редовно.

И то по повољнијим ценама, као и до сада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поповић је то изјавио на конференцији за медије, после седнице Међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије која је одржана на Златибору, на којој је копредседавао заједно са замеником председника Владе Русије Јуријом Борисовом.

“Сада у овом тешком енергетском времену, када је цена гаса експлодирала и већа је 10 или 20 пута него што је то било пре годину или две, Русија је опет уз нас. У току су и преговори о новом дугорочном уговору између Гаспрома и Србијагаса и оно што је најважније, господин Борисов, велики пријатељ Србије, ме је уверио да ће у Србији бити топло ове зиме и сигурни смо и да ће цена бити онаква какву је Русија увек давала Србији, повољна”, рекао је Поповић.

Министар је подсетио да је Русија била уз Србију и у време кризе изазване пандемијом, најпре кроз пошиљке медицинске опреме, а потом и са вакцинама.

Истакао је да је на предлог Борисова наша земља почела да производи руске вакцине Спутњик В, додајући да су се потом председник Србије Александар Вучић и руски председник Владими Путин о томе договорили.

“Србија је за овај кратак период произвела већ миллион и по вакцина Спутњик В, једина у Еворпи, а до краја године ће произвести и свих четири милиона вакцина, као што је предвиђено првим уговором”, рекао је Поповић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг