Србија

Уводе се ковид пропуснице на 24 сата? ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА ПРЕМИЈЕРКА И ОТКРЛА СВЕ!

Председница Владе Србије Ана Брнабић је изјавила у Крагујевцу да је вакцинација против коронавируса одговор на пандемију и да „ту имамо, полако, раст – прешли смо 55 одсто вакцинисаних и то је оно што је најважније“.

Брнабић је на конференцији за новинаре након обиласка крагујевачког предузећа за дистрибуцију топлотне енергије „Енергетика“ рекла да за сада неће бити продужења важења ковид пропусница на 24 сата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је на питање да ли мере против епидемије бити пооштрене рекла да „за сада треба у потпуности да имплементирано ову меру коју имамо и да све то заживи“.

– Притом ми идемо опет и са стриктним инспекцијама за остале мере, за маске на затвореном и отвореном, тамо где је немогуће држати дистанцу – рекла је Брнабић и најавила да ће следеће недеље бити одржан састанак Кризног штаба за сузбијање епидемије коронавируса.

На питање да ли ће дјаци прећи на онлајн наставу, Бранабић је казала да Институт „Батут“ држи састанке са медицинским делом Кризног штаба и са Министарством просвете о томе шта би биле даље препоруке за школу.

– Они ће у четвртак имати још један састанак и онда ће Кризном штабу дати неку своју препоруку. Очекујем да видим препоруку. Оно што је мени изузетно важно и што мислим да не треба да се мења, а то је свакако да деца од првог до четвртог разреда основне школе наставе да иду у школу – казала је Брнабић.

Премијерка је додала да ће се разговарати и са синдикатима „да се чује и њихово мишљење“, као и да ће се разматрати могућност „да се мало помери (школски) распуст“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс