Свет

Ужас! Девојчицу отела секта! У суботу отишла на трчање и више се није вратила!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Нестанак девојчице (11) из Баварске пријављен је у суботу. Сада су се из секте „Дванаест племена“ јавили хранитељској породици девојчице и рекли да је она са својим биолошким родитељима, којима је одузета

Једанаестогодишња девојчица из Еписбурга у Баварској у суботу је отишла на трчање и више се није вратила у кућу хранитељске породице у којој живи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сада јавља баварски јавни сервис БР, један припадник секте „Дванаест племена“ јавио се њеном старатељу мејлом и написао да је девојчица добро и да је са својим биолошким родитељима, преноси DW.

У хранитељској породици су већ претпостављали да би то могао да буде случај, након што је велика полицијска потрага у суботу остала без резултата. Биолошки родитељи, припадници поменуте секте, имали су редовне контакте са ћерком и посетили су је последњи пут у септембру.

У криминалистичкој полицији кажу да су обуставили потрагу на терену, и да се сада концентришу на истрагу.

Девојчица живи у хранитељској породици од 2013. када је полиција спровела велику рацију у Дајнингену, где су припадници секте живели у комуни.

Томе су претходили снимци једног репортера телевизије РТЛ који се инфилтрирао у евангелистичку секту „Дванаест племена“ и забележио да се тамо деца „васпитавају“ насиљем и прутом.

Тада је из секте одузето четрдесетак деце од којих су многа завршила у хранитељским породицама. Уследио је низ судских процеса. Нека од деце су у међувремену пунолетна, друга су убедила суд да ипак желе да живе са биолошким родитељима.

Од 2017. ова заједница живи у Чешкој где телесно кажњавање деце није сасвим забрањено законом.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Телеграф.рс